Motosport

SBK: Davies i Rea podijelili pobjede u Laguna Seci

DSC6642

Američka runda Superbike prvenstva dovela je uobičajene sumnjivce na podij. Davies s Ducatijem protiv momčadi Kawasakija.

Iako ga je tri tjedna ranije Rea doslovno pregazio u Misanu, ozlijeđeni Davies nije samo prošao liječnički pregled uoči utrke u Laguna Seci, nego je tu utrku i dobio. Na subotnjem programu u Laguna Seci je bio uobičajeni troboj u kojem, je također uobičajeno, Sykes u završnici utrke počeo gubiti dah. Rea je na drugom Kawasakiju nastavio pritiskati Daviesa praktično do samog kraja, ali je ovaj ipak uspio prvi proći ciljem i onda u počasnom krugu držati zastavu u čast neprežaljenog Nickyja Haydena. Daleko iza Sykesa je bodove za četvrto mjesto osvojio Melandri na drugom tvorničkom Ducatiju, a unutar pola minute zaostatka za pobjednikom ciljem su prošli još samo Fores s Barni Ducatijem i Camier s MV Agustom.

Po sad već ustaljenoj proceduri, prva devetorica iz subotnje utrke su na startu subotnje utrke bili poredani obrnutim redoslijedom. A po jednako ustaljenoj proceduri, Rea se s osme pozicije probijao kroz poredak kao nož kroz maslac, dok je Davies nešto više zapeo u prometu i to je dalo ton cijeloj utrci. Rea se brzo odvojio, a njegov timski kolega Sykes je uspijevao držati Daviesa na pristojnoj udaljenosti. Tim su redom i prošli ciljem, a Melandri i Fores su ponovo bili četvrti i peti, i to s gotovo istim zaostatkom za pobjednikom kao i prethodnog dana, dok je šesto mjesto ovaj put pripalo Lavertyju na Apriliji.

Rea je s novom pobjedom uspio još malo povećati razmak, pa tako na godišnji odmor odlazi sa slidnom zalihom od 59 bodova u odnosu na Sykesa, a uz to ima i čak 115 bodova više od Daviesa. U Laguna Seci nema mjesta za Supersport utrku, a potpune rezultate Superbike utrka možete pogledati u donjoj galeriji.

TRENUTNI POREDAK:

Superbike (nakon 16 utrka)
1. J. Rea – Kawasaki – 341 bod
2. T. Sykes – Kawasaki – 282
3. C. Davies – Ducati – 226
4. M. Melandri – Ducati – 189
5. A. Lowes – Yamaha – 148

fbmp ytmp imp