Novosti

BMW Motorrad Concept CE 02

P90434030 highRes bmw motorrad concept

Riječ je o atraktivnoj električnoj „125-ici“, križancu skutera i malog motocikla. Zasad je to samo koncept, no CE 02 bi mogao uskoro zaživjeti kao serijski model.

Ako je suditi po nedavno predstavljenom električnom skuteru CE 04, kojem nije trebalo dugo da se premetne od koncepta do serijskog modela, onda i Concept CE 02 vjerojatno najavljuje relativno brzi dolazak serijskog modela. U prilog tome ide i to što je BMW uz ovaj koncept objavio i konkretne tehničke podatke, pa tako znamo da broji 15 KS, teži oko 120 kg, juri 90 km/h i ima deklariranu autonomiju od 90 km.

Ukratko, CE 02 bi performansama trebao biti ekvivalent benzinskom skuteru iz klase 125, ali u ovom slučaju i nije toliko riječ o električnom skuteru, koliko o malom električnom motociklu, koji se kotrlja na punim naplatcima promjera 15 cola.

P90434010 highRes bmw motorrad concept

Concept CE 02 j dizajniran u apsolutno minimalističkom i atraktivnom stilu, s time da će budući serijski model sigurno izgubiti na tom minimalizmu i čistoći linija kroz ugradnju pokazivača smjera, retrovizora, nosača tablice… Rekli bi da i će umjesto ove tapecirane daske doći neko konkretnije sjedalo, ali onda se sjetimo da i CE 04 u svom serijskom izdanju ima sličnu klupicu. Središnje postavljeni oslonci za noge mogu poslužiti i za transport stvari, kao što je to primjerice skateboard, tako da nakon parkiranja ovog križanca i onaj posljednji metar možete odraditi na kotačima.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

P90434026 highRes bmw motorrad concept

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp