Novosti

Stiže i novi Triumph Tiger 1200

Tiger1200 pretpremijera1

Nasljednik Tigera 1200 će zasigurno biti lakši, snažniji i opremljeniji od svog prethodnika. Za ostalo ćemo još vidjeti…

U Triumphu ne prestaju s izbacivanjem vlastitih „špijunskih fotografija“. Nakon što su na sličan način koji dan ranije razotkrili budući Tiger 660, sad su objavili prve snimke blago kamufliranog najvećeg Tigera.

Osim da će sigurno biti snažniji i (nadamo se bitno) lakši od svog prethodnika, o novom velikom Tigeru ne znamo još ništa. A biti će zanimljivo doznati već i točno ime. Jer možda i ne bude Tiger 1200, nego Tiger 1250 ili 1300. Tko će ga znati? U svakom slučaju, trebao bi imati trocilindrični agregat blizak onom iz nakeda Speed Triple 1200 i za očekivati je barem 150 KS. A možda i 160.

Već i taj manje masivan i atraktivniji dizajn daje sugerirati da je novi Tiger izgubio dosta kilograma, a da je riječ o potpuno novom modelu potvrđuje i sad bitno drugačiji okvir. Tu je sad i klasična stražnja vilica, koja (suprotno uvriježenoj logici) obično bude lakša od jednoruke vilice, kakvu je imao dosadašnji model. Dorađen je i završni prijenos kardanom, a za očekivati je da ćemo ostale detalje doznati vrlo brzo.

Kratak službeni video, s ukupno 8 sekundi akcije, možete pogledati OVDJE.

Tiger1200 pretpremijera2 

 

fbmp ytmp imp