Novosti

Ducati Superleggera V4: 234 KS i 152 kg

Superleggera V4

Kao što smo i bili najavili, Superleggera V4 ima karbonski okvir, 234 KS, 152 kg mase i 50 kg „downforcea“ već pri 270 km/h. Nemojte samo pitati za cijenu.

Više o svemu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a ovdje ćemo navesti samo ono najvažnije. Dakle,u skladu s onim što je procurilo u javnost tri tjedna prerano, Superleggera V4 je bazirana na modelu Panigale V4 R uz tu razliku da je u skoro svakom detalju drugačija. Utoliko drugačija da je riječ o prvom motociklu nekog velikoserijskog proizvođača koji ima karbonski okvir, a homologiran je za cestu (BMW HP4 je namijenjen samo stazi). Od karbona su i stražnja vilica, nosač stražnjeg kraja, naplatci i, jasno, oplate, a olakšani su i gotovo svi drugi elementi motocikla, uključujući pogonski agregat.

Uglavnom, Superleggera V4, koja će biti proizvedena u ograničenoj seriji od 500 primjeraka, broji samo 159 kg (bez tekućina), što je 13 kg manje od Panigalea V4 R, dok je istovremeno agregat s homologiranim Akrapovič sustavom ojačao na 224 KS. Ako pak se montira nehomologirani Akrapovič od titana, dolazimo do brojki od 152,2 kg i 234 KS. U prijevodu, 1,54 KS po svakom (suhom) kilogramu. Ljubitelje brojaka bi moglo zanimati da krilca na nosu i bokovima, izvedena po uzoru na Desmosedici GP 16, generiraju „downforce“ od čak 50 kg već pri 270 km/h. A tek trebate ubaciti u šestu…

Ako vam sve to nije dovoljno impresivno, navedimo da je najavljena cijena za Hrvatsku bila 789.900 kn. No ne brinite, u donju galeriju možete zaviriti potpuno besplatno.

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp