Novosti

Novitet: H-D Electra Glide Standard

19 5 FLHT AF 001

Legendarna Electra Glide ponovo živi. Ovaj put kao uvodni „batwing“ model, koji se vraća korijenima Harley-Davidsona.

Bez imalo fanfara, Harley-Davidson je svoju ponudu obogatio novim modelom Electra Glide Standard. Tako se, nakon nekoliko godina pauze, Electra Glide vraća u ponudu, samo što to sada nije top model, nego uvod u Tuoring obitelj. Zapravo, riječ je o slabije opremljenoj verziji baggera Street Glide.

Pritom je Electra Glide Standard zadržao sve ono što nas kod aktualnih Touring modela veseli, a to su Showa ovjes, Brembo kočnice i Milwaukee-Eight 107 agregat sa zdravih 1.746 ccm i deklariranih 151 Nm pri 3.250 o/min. Ono čega nema je „infotainment“ sustav. To znači da na ovom modelu ne možete pregledavati poruke s mobitela, ali i da je jedina glazba koju ćete slušati ona koju sklada moćan V2 agregat.

Pridodajmo tome da je taj V2 agregat dodatno kromiran, ali i da se motocikl nudi samo u mrak crnoj boji, i dolazimo do zaključka da Electra Glide Standard predstavlja povratak korijenima Harley-Davidsona. Utoliko više čudi što je ovaj klasičan i privlačan motocikl predstavljen gotovo u tišini.

Više informacija o ovom novitetu doznajte u idućem broju Moto Pulsa, a za dodatne fotografije zavirite u donju galeriju.

 

U nastavku vam prenosimo službeno priopćenje:

MILWAUKEE (4. travanj 2019.) – Novu Electru Glide Standard pokreće mišićavi motor Milwaukee-Eight 107  koji će vam pružati autentično Harley-Davidson iskustvo putovanja.

Inspirirana nenadmašnim nasljeđem imena Electra Glide, pruža sirovo, temeljno iskustvo putovanja nadahnuto korijenima velikih američkih Harley-Davidson Touringa.

Dizajnirana za tradicionalne zaljubljenike u duge vožnje, Electra Glide Standard je stvorena za one koji se žele maknuti od svakodnevne buke i uživati u vožnji. Pojednostavljen pristup na ovom motociklu pruža vam posebno iskustvo putovanja -  elementarno, osnovno  iskustvo koje povećava uživanje u putovanjima i to je ključni element u dizajnu i tehničkoj izvedbi Electre Glide Standard.

Electra Glide Standard sadrži osnovne stilske Harley-Davidson elemente kao što je kultna prednja „batwing„ maska, kromirani ukrasni detalji, standardne bisage i kotači od ljevanog aluminija. Kromirani detalji su dodani na upečatljivim mjestima te nadopunjeni poliranim poklopcima na samom agregatu i primaru te se kombiniraju sa odabranim zamračenim komponentama - spoj tradicionalnih elemenata i modernih trendova.


“Kako bismo naglasili ogoljelu suštinu Electre-Standard, usredotočili smo se na završne radove koji su bili jednostavni, bezvremenski i osnovni za Harley-Davidson touring modele. Npr. krom je dodan ključnim komponentama i dopunjen poliranim i zamračenim dijelovima. ”, izjavio je Brad Richards, potpredsjednik Harley-Davidsona za styling i dizajn. „Poklopci agregata i primara su kromirani kako bi se naglasio V-Twin oblik Milwaukee-Eight 107 motora. Osim toga, oni dodaju dozu nostalgije koja se povlači kroz cijelu liniju, počevši od prve Electre Glide.''

Kako bi dočarali istinsko iskustvo vožnje motociklima, bez kompromisa, Electra Glide Standard pruža sve najnovije tehnologije vožnje i rukovanja Harley-Davidson Touring modelima,  kao što su standardni tempomat, ručno podesivi stražnji amortizeri, prednja vilica promjera 49mm s DBV (Dual Bending Valve) tehnologijom ovjesa, Brembo kočnice povezane sustavom Reflex i ABS. Budući da nema infotainment sustava, sve je pojednostavljeno i možete se potpuno usredotočiti na vožnju i stopiti s cestom.

Glavni dio iskustva vožnje pruža vam agregat Milwaukee Eight 107 cui  koji ima elegantan, moderan stil te poštuje naslijeđe prethodnih Harley-Davidson Big – Twin agregata.

Na Electri Glide Standard, Milwaukee Eight daje performanse i prednosti vožnje koje vozači u cijelom svijetu očekuju i cijene,  zahvaljujući brzoj reakciji na gas, velikom okretnom momentu i upečatljivom zvuku.

Ovaj model uskoro stiže u Harley-Davidson prodajne centre u Zagrebu i Splitu po cijeni od 218.000 kn. Tehničke karakteristike modela dostupne su na: www.harley-davidson-zagreb.hr/collection/22/range/6/model/7094/flht-electra-glide-standard

 

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp