Novosti

Novitet: Indian Roadmaster Elite

5c6fe6d33238e

Luksuzni Roadmaster je već bio dorađen za 2019., a sad mu je ponovo pridodana i Elite verzija za one kojima nikad dosta.

Masivni Roadmaster je u 2019. ušao oplemenjen s tri mape razvijanja snage i sustavom za isključivanje stražnjeg cilindra kod stajanja na mjestu, a dobio je i novi audio sustav, koji zvuk automatski prilagođava šumu vjetra i buci agregata. Osim toga, promijenjeni su i štitnici za noge kako bi se dobio bolji protok zraka, pri čemu se ta ventilacija može i podešavati.

Roadmaster u seriji dolazi i s LED svjetlima, grijanim ručkama i sjedalima od kože, elektronski podesivim vjetrobranom, beskontaktnim ključem, koferima na daljinsko zaključavanje… Ali nekima nikad dosta, pa je Indian ponovo predstavio i Elite verziju Roadmastera.

Za početak, Elite ima za 50% bučniji audio sustav i posebnu konzolu s dodatnim pokazivačima na spremniku goriva, a onda i kožni naslon za ruke suvozača, dok su iz jednog komada aluminija izrađene velike platforme za noge, kao i „odbojnici“ i dijelovi retrovizora. I to bi već bilo previše, ali Elite i ove godine ima posebne boje i grafike, koje nastaju 30 radnih sati i, pazite sad, natpise Indian i Roadmaster s listićima od 24 karatnog zlata.

U kontekstu svega toga, tehnički podaci vjerojatno i nisu bitni. Svejedno, spomenimo da V2 agregat od 1.811 ccm, uz kakvih 84 KS, oslobađa i 151 Nm pri 3.000 o/min. Težina? Sjeverno od 420 kg.

5c6fe78011fd3

fbmp ytmp imp