Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/Aprilia-Ducati/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/Aprilia-Ducati/Gallery

Novosti

Aprilia i Ducati predstavili Superbike motocikle

 

slikaXX
Talijanski proizvođači su posljednji predstavili svoje jurišnike za predstojeću Superbike sezonu


Predstavljanjem Superbike momčadi Aprilije i Ducatija završio je ceremonijalni dio predigre za novu sezonu koja starta za dva tjedna, odnosno posljednjeg vikenda veljače u Phillip Islandu. Iako su među sobom podijelile tri posljednja naslova prvaka, pred obje talijanske momčadi je neizvjesna sezona.

To posebno vrijedi za Ducati, koji u 2013. ulazi s novim motociklom, ali i novom tvornički podržanom momčadi. Model 1098R koji je za svoje karijere osvojio 2 naslova prvaka i više od 50 pobjeda odlazi u zasluženo mirovinu, a na njegovo mjesto dolazi novi Panigale 1199R, iza kojeg su dugačka i pomalo problematična testiranja.

Osim toga, Ducati je prekinuo suradnju s momčadi Althea i angažirao poznatu Superbike momčad Alstare, koja je pauzirala prošle sezone nakon što su prekinuli angažman sa Suzukijem. U takvim promijenjenim okolnostima, Carlos Checa teško da može ponoviti iznenađujuće osvajanje naslova iz 2011, godine. Druga polovica garaže je rezervirana za Ayrtona Badovinija.

Superbike verzija Aprilije RSV4 Factory djeluje gotovo identično prošlogodišnjem pobjedničkom motociklu, no velika je razlika u tome što nema umirovljenog Maxa Biaggija, pa tako sav teret očekivanja pada na leđa Eugene Lavertyja i pridošlice Sylvaina Guintolija. U rukama svakako imaju moćno oružje, ostaje vidjeti u kolikoj će ga mjeri uspješno iskoristiti.


{gallery}NOVOSTI/N134/Aprilia-Ducati/Gallery{/gallery}





fbmp ytmp imp