Motosport

SBK: Rea (namjerno?) srušio Butistu

Bautista Rea Magny Course 3

Sva trojica su popadala u Magny Courseu, s time da je Bautista optužio Reu da ga je namjerno srušio, dok Razgatlioglu tvrdi da je to jedini način da se zaustavi Ducati.

U subotu je Bautista imao sreće. Naime, Rea je pao u šikani pri kraju drugog kruga u pokušaju da prati vodećeg Razgatlioglua, da bi i sam Razgatlioglu pao samo pola kruga kasnije, kad mu se protresla Yamaha na kočenju. S time da se Razgatlioglu vratio na stazu kao 23. i probio se do 11. mjesta, dok je Rea završio s krugom zaostatka. Tako je Bautista, koji ovaj put nije bio favorit, relativno lako došao do pobjede, ispred Reddinga na BMW-u i Bassanija na privatnom Ducatiju, te tako povećao svoju prednost u ukupnom poretku na 56 bodova u odnosu Reu i 58 bodova u odnosu na Razgatlioglua.

56135 jdr r07 action slide big

Ni Superpole utrka nije loše prošla za Bautistu. Istina, pobijedio je Razgatlioglu s Yamahom, ali Španjolac je završio kao drugi, nakon što je u uzbuldjivom zadnjem krugu dva puta prošao Reu. A onda je došla glavna nedjeljna utrka. Kao i u posljednjem krugu Superpole utrke, Rea je u ranoj fazi utrke baš u zavoju broj 13. napao Bautistu, pri čemu je došlo do kontakta te je Španjolac pao i odustao.

Bautista Rea Magny Course 2

Bila je to evidentna pogreška vozača Kawasakija, koji nije dobro pripremio taj napad, za što je dobio relativno blagu „long lap“ kaznu. I s njom je na kraju završio kao peti te tako skupio 11 bodova više od Bautiste kojeg je srušio. Pribrojite tome da je Razgatlioglu pobijedio te tako svoj zaostatak sveo na samo 30 bodova i biti će vam jasno zašto je Bautista nakon utrke bio izrazito ljut, te je čak tvrdio da ga je Rea namjerno srušio. Takva teza je svakako pretjerana, iako je s druge strane Rea za svoju neopreznost mogao (i trebao) biti konkretnije kažnjen.

Bautista Rea Magny Course 4

Kasnije se u „paddocku“ Rea ispričao Bautisti, a smirivanju napetosti bi trebala pridonijeti i izjava Razgatlioglua koji je ustvrdio da je baš u tom zavoju broj 13. bila i jedina prilika da na francuskoj stazi prođeš Bautistu, a da ti on odmah ne uzvrati istom mjerom na izlasku iz zavoja, koristeći superiornu snagu i ubrzanje Ducatija.

Bautista Rea Magny Course 6

Inače, u Magny Courseu je Superbike karavana tek ušla u drugi dio sezone, te ih očekuje još pet rundi, s ukupno 15 utrka. Dakle, između njih trojice je sve još sasvim otvoreno, a iduće okupljanje je u Barceloni, od 23. do 25. rujna.

TRENUTNI POREDAK

1. A. Bautista – Ducati – 332 boda
2. T. Razgatlioglu – Yamaha – 302
3. J. Rea – Kawasaki – 285
4. M. R. Rinaldi – Ducati – 167
5. A. Locatelli – Yamaha - 166

Razgatlioglu Magny Course 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp