Motosport

Bautista i Rea pobjedama otvorili SBK sezonu

SBK Aragon 22 1

Bautista kao da nikad nije ni otišao iz Ducatija, a od savršenog povratka dijelilo ga je samo to što je borbenu prvu utrku sezone ipak dobio Rea.

Neizvjesna do posljednjeg centimetra, subotnja utrka u Aragonu je sjajno otvorila novu Superbike sezonu. Iako se dugo s njima borio i aktualni prvak Razgatlioglu, a preko njegova ramena je stidljivo provirivao i Rinaldi, u završnici utrke su se sasvim izdvojili Bautista i Rea. S novom prednjom vilicom, Rea je doista forsirao svoj Kawasaki i u zavojima i na kočenjima, dok je Bautista koristio superiornu snagu Ducatija da se vraća u vodstvo na dugačkoj ravnici u posljednjem sektoru. A baš tako je bilo i u zadnjem krugu, kad je Bautista iskoristio tu ravnicu da se probije ispred, no Rea je zauzvrat ušao malo šire u dugački posljednji zavoj i presjekao ga oštrije te se provukao ispred Bautiste, prošavši ciljem samo 9 stotinke sekunde prije njega.

SBK Aragon 22 2

Ipak, nedjelja je pripala Bautisti. I u jutarnjoj Superpole utrci, i u onoj glavnoj poslijepodnevnoj, Bautista je uspio pobjeći i relativno uvjerljivo pobijediti, dok je Rea oba puta završi drugi. Razgatlioglu je s Yamahom sve tri utrke u Aragonu završio na trećem mjestu, a iako zadovoljstvo može pronaći u tome što je skupio više bodova nego prvog vikenda prošle sezone, očito nije sve savršeno štimalo. Naime, vratio se korištenju prošlogodišnje elektronike, a izjavio je da bi se na idućoj utrci u Assenu, makar privremeno, mogao vratiti i na prošlogodišnji R1.

SBK Aragon 22 3

Bautistin timski kolega Rinaldi je sve tri utrke završio na četvrtom mjestu, s time da je najnižoj stepenici pobjedničkog postolja bio blizu samo u Superpole utrci, kad mu je Razgatlioglu pobjegao za samo 6 stotinki sekunde. Donedavni MotoGP vozač Iker Lecuona i Moto2 vozač Xavi Vierge su imali vrlo dobar Superbike debi, završivši sve utrke unutar top 10, za što će u Hondi reći da im je najbolji start sezone. Zato je Redding imao katastrofalan početak suradnje s BMW-om, osvojivši tijekom cijelog vikenda samo jedan jedini bod. Čini se da ostatak motocikla još nisu uspjeli uskladiti s novim i snažnijim agregatom, ali ni s Reddingom. Uostalom, Britanac je cijelu svoju MotoGP i Superbike karijeru proveo na V4 motociklima, koji nužno imaju drugačiji raspored težine od njegova BMW-a s rednim četverocilindričnim agregatom.

SBK Aragon 22 4

TRENUTNI POREDAK:

1. A. Bautista – Ducati – 57 bodova
2. J. Rea – Kawasaki – 54
3. T. Razgatlioglu – Yamaha – 39
4. M. Rinaldi – Ducati – 32
5. I. Lecuona – Honda - 18

 AP31239 UC379156 High

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp