Motosport

SBK: Van der Mark prelazi na BMW

VDmark3927r

Nakon četiri dosta uspješne sezone s Yamahom, nizozemski vozač mijenja radno mjesto za 2021.

Objava da Michael van der Mark prekida suradnju s Yamahom svakako jest iznenađenje, ali nije i senzacija. Naime, Yamaha je nedavno u momčad dovela mladog Topraka Razgatlioglu u kojeg vjerojatno polažu veće nade za budućnost nego u Nizozemca. Pozicija moći se vjerojatno dodatno okrenula u koristi Turčina kad je ovaj u Phillip Islandu pobijedio odmah u svojoj prvoj utrci s Yamahom.

Van der Marku su u međuvremenu ponudili novi ugovor, ali je zbog ekonomske situacije vezane uz koronavirus ponuđeni iznos bio manji od onog čemu se Nizozemac nadao. S druge strane, BMW ne može štedjeti ako želi da im tek nedavno pokrenuti Superbike projekt uspije i očito su imali dovoljno papirnatih argumenata da nagovore Van der Marka na novi izazov.

Danas 27-godišnji Van der Mark je bio svjetski Supersport prvak 2014. godine, nakon čega je s Hondom ušao u Superbike prvenstvo. 2017. je prešao u redove Yamahe, te je 2018. godine odnio dvostruku pobjedu u Doningtonu i tako postao prvi Nizozemac koji je slavio u Superbikeu. Te je godine završio kao treći u ukupnom poretku, dok je prošle godine završio četvrti, s još jednom Superbike pobjedom.

Za momčad BMW-a trenutno voze Tom Sykes i Eugene Laverty i tek trebamo doznati tko će od njih dvojice ostati bez posla za 2021. Isto tako, u Yamahi će vjerojatno pričekati da se odradi prvih nekoliko utrka nastavka sezone prije nego donesu odluku o zamjeni za Van der Marka, s time da je među potencijalnim kandidatima i spomenuti Tom Sykes.

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp