Motosport

MXGP: Tony Cairoli produžio ugovor s KTM-om

Tony Cairoli KTM 450 SX F 2020

Iako ima skoro 35 godina na plećima, Cairoli ne misli odustati od sna o osvajanju i desete titule. Imati će još barem dvije prilike.

Tony Cairoli je upravo produžio ugovor s tvorničkom momčadi KTM-a do kraja 2021. godine. Biti će to njegova 12 sezona s KTM-om, 18 ukupno u svjetskom prvenstvu, ali ne nužno i posljednja. Uostalom, Sicilijanac je još uvijek u dobroj formi, pa tako trenutno drži treće mjesto u ukupnom poretku, iza timskog kolege Herlingsa te Gajsera na Hondi.

Cairoli je došao u KTM kao trostruku svjetski prvak, te je odmah u prvoj sezoni, za upravljačem tad inovativnog modela 350 SX-F, austrijskoj marki donio prvi naslov prvaka u kraljevskoj klasi. S tim je motociklom redom osvajao naslove do 2014. godine, a onda je s modelom 450 SX-F dograbio još jednu titulu 2017. godine. S KTM-om je tako osvojio tako 6 titula prvaka, plus tri titule s Yamahom, i ne odustaje od sna da ukupan broj naslova zaokruži na deset, iako mu je jasno da će to biti teško kraj Herlingsa i Gajsera, koji su u naponu forme.

Imati će, dakle, još barem dvije prilike, s time da ovogodišnja sezona još uvijek visi u zraku. Prema provizornom kalendaru, sezona bi se trebala nastaviti 9. kolovoza u Latviji i potrajati skroz do kraja mjeseca studenog.

Tony Cairoli Claudio De Carli

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp