Motosport

SBK: Dvostruka pobjeda za Daviesa i Ducati

20160401 S

Dok je Davies dominirao u Aragonu, Kawasakijev dvojac se izmjenjivao na preostalim stepenicama pobjedničkog postolja.

Kad je Aragon u pitanju, Davies je sila s kojom treba računati, a ovom prigodom je njegov Ducati bio i dodatno osnažen novim Akrapovičevim asimetričnim ispušnim sustavom, s kojim se po pitanju maksimalne brzine izjednačio s Kawasakijem.

Pritom je Kawasaki u rukama Sykesa poveo subotnju utrku, no Davies se brzo probijao iz pozadine i već je u 4. krugu preuzeo vodstvo te se počeo odvajati. Činilo se da bi moglo doći do promjene kada je sredinom utrke i Rea prošao Sykesa, no pokazalo se da ni on nije mogao slijediti ritam Daviesa, kao ni osjetnije odmaknuti svom timskom kolegi. Na kraju je Davies uvjerljivo slavio s 4 sekunde prednosti u odnosu na Reau i Sykesa, dok je dodatnih 8 sekundi iza njih Fores imao to zadovoljstvo da na privatnom Ducatiju pobijedi tvorničkog vozača Giugliana.

Svi ostali su, predvođeni šestoplasiranim Haydenom na Hondi, bili druga liga, a među njima i Lowes i Guintoli, koji su s Yamahama krenuli iz prvog reda, ali su utrku, baš kao i dan kasnije, jedva završili među prvom desetoricom.

U nedjelju se odvijao sličan scenarij. Ponovo je Sykes poveo, da bi ga ubrzo prošao Davies, pa onda i Rea. I dok im je tako Davies s Ducatijem nestajao na horizontu na putu do nove pobjede, razlika je ipak bila u tome što je u završnici utrke Rea pogriješio na kočenju u prvi zavoj i nakratko sišao sa staze, što je Sykes iskoristio i došao do bodova za drugo mjesto sa 6,5 sekundi zaostatka. Četvrti je ponovo bio Fores na privatnom Ducatiju, peti Torres na BMW-u, a bio je to solidan dan za de Angelisa, koji je s Aprilijom utrku završio kao 8., nakon što je dan ranije bio 11., odmah iza timskog kolege Savadorija.

Takvim razvojem događaja su Rea i Sykes ostali na istom bodovnom rastojanju, no između vozača Kawasakija se sada progurao Davies, koji je svoj zaostatak za aktualnim svjetskim prvakom reducirao na 26 bodova.

U Supersport utrci je svih 16 krugova vodio Sofuoglu na Kawasakiju. U početku mu je ozbiljnu prijetnju predstavljao P.J. Jacobsen na Hondi, no on je pogriješio i pao, nakon čega je Sofuoglu trebao čuvati leđa od timskog kolege Krummenachera, koji je na kraju završio kao drugi sa sekundom i pola zaostatka. Treće mjesto je pripalo MV Agusti, ali ne onoj tvorničkog vozača Cluzela, koji je završio kao četvrti, nego privatnoj MV Agusti kojom je kormilario Nico Terol, nekadašnji svjetski prvak u klasi 125.

U nastavku vam donosimo trenutni poredak, a rezultate utrka možete pogledati u donjoj galeriji.

TRENUTNI POREDAK:

Superbike (nakon 6 utrka)
1. J. Rea – Kawasaki – 131 bod
2. C. Davies – Ducati – 105
3. T. Sykes – Kawasaki – 102
4. M. vd Mark – Honda – 74
5. D. Giugliano – Ducati – 56

Supersport (nakon 3 utrke)
1. R. Krummenacher – Kawasaki – 58 bodova
2. K. Sofuoglu – Kawasaki – 45
3. J. Cluzel – MV Agusta – 38
4. F. Caricasulo – Honda – 29
5. P.J. Jacobsen – Honda – 27

fbmp ytmp imp