Motosport

Noviteti: Kawasaki KX 450F za 2016.

aaahi 16KX450H 401LIMDLB2CG C

Još snažniji i mršaviji za 3,4 kg, KX 450F pretendira na titulu najlakšeg i najbržeg motokros motocikla u svojoj klasi.

 

Kad su u pitanju motokros motocikli, Kawasaki ne preže od stalne evolucije. Nakon što je prije godinu dana dobio novu Showa upside-down vilicu s tri zračne komore, te veći prednji disk, sada je na red došlo dodavanje konjskih snaga i skidanje kilograma. Tako u Kawakiju tvrde da je riječ o trenutno najlakšem i najbržem motokros motociklu.

 

Agregat je osnažen kroz dorade na glavi i ispuhu, te ugradnju drugačije usisne bregaste osovine, a promijenjen je i offset cilindara, kao i još neke sitnice. Aluminijski okvir je sada uži i 400 grama lakši, a upola toliko je ušteđeno i na stražnjoj vilici. Osim toga, bitno lakše je i kućište agregata, kao i prijenos, zračni filtar i amortizacija, što je sve pridonijelo spuštanju težine s dosadašnjih 112,1 na samo 108,7 kg.

 

Novi KX 450F ima i plosnatiji spremnik goriva kako bi se olakšalo uzdužno pomicanje tijela, a kao element dodatne opreme dostupan je uređaj kojim se mogu izravno mijenjati mape elektronike, bez korištenja računala. Već od ranije u seriji dolazi i sustav za pomoć pri startu, odnosno „launch control".

fbmp ytmp imp