Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N139/KawasakiJ/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N139/KawasakiJ/Gallery

Novosti

Koncept: Kawasaki J

 

slikaXX

Tokyo Motor Show je ogledalo budućnosti, često puta i one u nekom paralelnom svemiru


Jedna od značajnih karakteristika Tokyo Motor Showa su upravo koncepti, kojima japanski proizvođači pokušavaju nametnuti vlastiti viziju budućnost. Te su njihove vizije nerijetko pomaknute, kao da se radi o budućnosti nekog paralelnog svemira, a Kawasakijev koncept J tu nije iznimka. Dapače.

Tehnički podaci nisu poznati, ali to ionako nije bitno jer J nije u voznom stanju, niti će to ikada biti. Ono što ga razlikuje od ostalih dosad viđenih vozila na tri kotača, koja se naginju u zavoju, je njegova mogućnost fizičke transformacije. Tako su u sportskom načinu vožnje prednja dva kotača blizu jedan drugom, a ergonomija vozača je slična onoj na sportskom motociklu.

Zažele li se pak stanovnici paralelnog svemira opuštajućeg krstarenja, onda zauzimaju sjedeći položaj s podignutim upravljačima i raširenim tragom prednjih kotača. Dakako, Kawasaki J zuji na električni pogon, a energiju crpi iz visoko sofisticiranih baterija koje vjerojatno tek treba izmisliti.

Pritom na ovaj zanimljivi plod mašte ne treba gledati samo kao na stilsku vježbu i slijepo crijevo evolucije. Njegovo jednostavno ime, odnosno oznaka J, podsjeća na netom predstavljeni Kawasakijev skuter J300, tako da bi ovaj prototip možda mogao biti i najava nekog budućeg skutera na 3 kotača, nalik na Yamahin ovozemaljski koncept Tricity. Samo budućnost može pokazati da li ta naša pretpostavka ima budućnost.

{gallery}NOVOSTI/N139/KawasakiJ/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp