Novosti

Retro raketa ide 320 km/h: MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro

SUPERVELOCE 1000 SERIE ORO 2

Baziran na Brutaleu 1000, četverocilindrični Superveloce ne plijeni samo dizajnom, nego još i više performansama.

Trocilindrični Superveloce 800 je svakako atraktivan, ali četverocilindrični Superveloce 1000 Serie Oro bi trebao ići i korak dalje. Za početak, tisućica još više plijeni neo-retro dizajnom. Istina, možda je tu ubačeno i previše linija, posebno u području spremnika goriva, ali ovo je jedan od rijetkih novih motocikala koji vas prvo ostavi bez daha, a tek onda potakne na razmišljanje i eventualno kritiziranje.

Superveloce 1000 Serie Oro var 7

Izraženi usisnici i brojna krilca sugeriraju da je Superveloce isklesao vjetar, a na istom tragu su i poklopci prednjih diskova, s time da su na ovoj početnoj Serie Oro oplate izrađene od karbona. Ispod svega toga se krije tehnika sportskog nakeda Brutale 1000, pa tako ovaj neo-retro sportaš raspolaže s 208 KS. A iako izrijekom ne deklariraju 320 km/h kao maksimalnu brzinu, ipak tvrde da aero krilca pri toj brzini generiraju „downforce“ od 39,2 kg.

Superveloce 1000 Serie Oro var 9

Između svega ostalog, serijska oprema uključuje elektronski podesivi Öhlins ovjes, Brembo Stylema kočiona kliješta i kovane naplatke, a u seriji dolazi i kutija s natjecateljskim kitom, koji skida 2 kg i dodaje još snage. Za pretpostaviti je da će se primjerci iz ograničene početne edicije Serie Oro brzo rasprodati po cijeni od kakvih 50 tisuća eura, a ni „normalan“ model koji će vjerojatno uslijediti neće biti bitno jeftiniji. Srećom, uživanje u ovim fotografijama je besplatno, a više zanimljivih detalja o novom Superveloceu doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

SUPERVELOCE 1000 SERIE ORO DETAILS 10

fbmp ytmp imp