Novosti

Honda priprema motocikle sa „solid state“ baterijama

Honda Motorcycle: Carbon Neutrality through Electrification

Do 2025. bi trebali biti predstavljeni električni motocikli pokretani baterijama iduće generacije, ali ne odustaje se ni od benzina.

Trenutno možda nemaju nijedan takav model u ponudi, no 2030. žele prodati čak 3,5 milijuna električnih vozila na dva kotača, što je ambiciozan plan, čak i ako će to predstavljati samo 15 % ukupne prodaje. Većina toga će otpadati na gradske skutere, no Honda bi do 2025. trebala predstaviti i jedan maksi skuter te dva električna motocikla, plus jedan off-road model za djecu. A cijelu priču čini zanimljivijom želja Honde da ti motocikli, umjesto uobičajenih Li-ion baterija, imaju „solid state“ baterije.

Honda Motorcycle: Carbon Neutrality through Electrification

Riječ je o potpuno krutim baterijama, bez elektrolita, koje već duže vrijeme važe za baterije iduće generacije, no ne uspijevaju zaživjeti. Budući da imaju formu tankih pločica, od takvih baterija bi u teoriji mogle biti napravljene oplate motocikla, i još štošta drugo, čime se ne bi uštedjelo samo na prostoru, nego i na težini. Istovremeno, u Hondi ne odustaju od nastavka razvoja klasičnih agregata s unutrašnjim izgaranjem, kakve volimo u našim motociklima. Tu planiraju postupni prelazak s benzina na karbonski neutralnija goriva, koja su mješavina benzina i etanola, ili su 100% etanol, a jednog dana će se kao gorivo za „benzince“ vjerojatno koristiti i vodik.

Honda Motorcycle: Carbon Neutrality through Electrification 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp