Novosti

Dolazi Ducati DesertX putni enduro

DesertX DWP2022 2 UC336332 High

Ducati će ove jeseni svaka dva tjedna predstaviti po jedan novitet za 2022. DesertX će biti predstavljen posljednji.

Dakle, taj potpuno novi model u ponudi će razotkriti tek 9. prosinca, no prve informacije i gornja fotografija pokazuju da se isplatiti čekati. Tako su otkrili da je riječ o motociklu s potpuno novim okvirom, koji je optimiziran za prednji kotač promjera 21 cola, dok će za pokretanje biti zadužen dobro poznati tekućinom hlađeni Testastretta agregat od 937 ccm. On se ugrađuje i u modele Multistrada 950, Hypermotard i Supersport te, ovisno o modelu, razvija od 110 do 114 KS, s time da bi za DesertX mogao biti i malo prigušen, kako bi se dobilo linearnije razvijanje snage.

Scrambler DesertX

Iako je, dakle, u pitanju moderna tehnologija, prve fotografije pokazuju da je dizajn pomalo retro, s dva okrugla LED svjetla, baš kao što je to bio slučaj s konceptom Scrambler DesertX (gornja fotografija), predstavljenim prije dvije godine. No, taj se koncept bazirao na mehanici Scramblera, sa zrakom hlađenim agregatom.

Prva Ducati premijera odigrat će se virtualno 30. rujna, a nakon toga će svakih 14 dana biti predstavljen drugi novitet, sve do spomenutog 9. prosinca i modela DesertX. Prema onom što možemo naslutiti iz šturih naslova za te premijere, 28. listopada će osvanuti neka nova verzije Multistrade, 11. studenog će vjerojatno biti prikazan Streetfighter V2, a 25. studenog nova verzija nekog od Panigalea. U svakom slučaju, čeka nas zanimljiva jesen u crvenom.

DesertX DWP2022 1 UC336331 High

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp