Novosti

Top 7 koncepata iz 2019: #6 Ducati DesertX

DUCATI SCRAMBLER DESERTX CONCEPT 3 UC104224 Mid

Mehanički ne donosi ništa novo, no po pitanju dizajna DesertX predstavlja lijepo osvježenje u nekoj budućoj ponudi Scramblera.

Trendovi se mijenjaju, pa se tako i retro motocikl, ako misle ostati popularni, moraju malo osuvremeniti. Moglo bi tako biti da se retro fokus postupno seli iz ranih sedamdesetih u kasne osamdesete godine prošlog stoljeća, što je otprilike period na kojeg cilja i Ducatijev koncept Desert X.

Tehnika je dobro poznata iz Scrambler palete i bazirana na modelu Desert Sled. No, DesertX vizualno podsjeća na rally motocikle s kraja 80-ih i početka 90-ih, baziranih na mehanici putnih endura, koji su u to vrijeme prolazili kroz svoje najljepše razdoblje. Istina, DesertX ima nešto oštrije linije bočnih oplata, te glavnog i stražnjih spremnika goriva, no LED obrub na prekrasan način evocira sjećanja na tada popularna dvostruka okrugla prednja svjetla.

Općim dizajnom, pa čak i kombinacijom boja, DesertX jasno budi asocijacije na Cagivu Elefant Lucky Strike, no na to Ducati ima i moralno pravo. Naime, ne samo da su u to vrijeme i Cagiva i Ducati imali istog vlasnika, u liku i dijelu rastrošnog Claudia Castiglionija, nego je i Cagiva Elefant, koja je dva puta pobijedila na reliju Dakar, bila pokretana V2 agregatom iz Ducatija Supersport.

Budući da je mehanika zabavnog i terenu vičnog Desert Sleda ionako spremna, možda i nije daleko dan kad ćemo ugledati i produkcijsku izvedbu koncepta DesertX. Bojimo se samo da na spremnike goriva u repu možemo odmah zaboraviti.

DUCATI SCRAMBLER DESERTX CONCEPT 2 UC104223 Mid

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp