Novosti

Novitet: Triumph Tiger 900

Tiger 900 GT MY20 Korosi Red FQu

Tiger 900 je potpuno novi model. Lakši, moderniji, opremljeniji i atraktivniji od svog prethodnika, ali ne i snažniji.

Sad je već postalo uobičajeno da Triumph neki svoj novitet za iduću godinu predstavi s malim odmakom od sveg šušura kojeg donosi sajam u Milanu. No, ovaj put su za kasnu premijeru ostavili poprilično važan novitet – potpuno novi Tiger 900.

Kao što se već iz oznake može zaključiti, Tiger 900 se u odnosu na dosadašnji Tiger 800 može pohvaliti većom zapreminom, koja sad broji 888 ccm. No, novi trocilindrični agregat ima i drugačiji redoslijed paljenja (1,3,2), a u Triumphu tvrde da su tako dobili bolji odgovor na gas, ali i pojačani zvuk usisa. Pritom je maksimalnu okretni moment skočio sa 79 na 87 Nm, no snaga je ostala na 95 KS, samo se sad oslobađa na nešto nižih 8.750 o/min.

Novi rešetkasti okvir je sad lakši i uparen s aluminijskim stražnjim krajem, što je dovelo do spuštanja težine do kakvih 5 kg, ovisno o verziji. A kad smo već kod verzija, spomenimo da se uz osnovni Tiger 900 nudi i bogatije opremljeniji GT, a onda i GT Pro, koji je opremljen s elektronski podesivim stražnjim ovjesom. A tu su i avanturističke verzije Rally i Rally Pro, koje dolaze sa žbičanim kotačima od kojih je prednji promjera 21 cola, te Showa (umjesto Marzocchi) ovjesom bitno dužeg hoda.

Neovisno o verziji, kod novog Tigera svakako veseli bitno agresivniji i moderniji dizajn, s kompaktnim LED svjetlima u prvom planu. Više informacija o novom Tiger 900 doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

Tiger 900 RALLY MY20 Pure White LHS

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp