Novosti

Novitet: Honda GL1800 Gold Wing

Goldwing Tour 2018

Potpuno novi Gold Wing je manji i lakši od svog prethodnika, a istovremeno opremljeniji i moderniji.

Iako i novi Gold Wing pokreće šest cilindrični bokser, ovdje je riječ o potpuno novom motociklu. Uostalom i agregat je praktično potpuno nov, promijenjeni su čak i provrt i hod, a u glavama se našlo mjesta za 4 ventilsku tehnologiju. Zahvaljujući tome je 118 KS pretvoreno u njih 126.

Uz to, Gold Wing ima potpuno novi okvir, ali i specifičnu izvedbu prednjeg ovjesa s dvostrukim ramenima, slično BMW Duoloveru. To bi trebalo vožnju učiniti ugodnijom i lakšom.

Vozač je pomaknut naprijed i smješten iza sada bitno užih i „prozračnijih“ prednjih oplata. Luksuza svejedno ne bi trebalo nedostajati budući Gold Wing ima bogati popis serijske opreme koji uključuje audio sustav, elektronsko podešavanje ovjesa, elektronski hod unazad, kontrolu proklizavanja, pomoć pri kretanju uzbrdo, GPS... Tu je čak i žirokompas tako da je precizna navigacija moguća i u tunelu.

Bitno je smanjena i težina pa tako novi Gold Wing teži 365 kg, što je čak 48 kg lakše od prethodnika. Međutim osnovni Gold Wing više ne dolazi sa središnjim koferom, nego je taj element dostupan tek u verziji Tour koja teži 379 kg. Oba modela su dostupna sa 6 brzinskim mjenjačem, dok je Tour dostupan i u DCT verziji s automatskim mjenjačem s dvije spojke i čak 7 stupnjeva prijenosa, a u paketu s time dolazi i zračni jastuk.

Više detalja o ovom fascinantnom toureru pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a brojne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp