Novosti

Novitet: Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro

Multistrada 1200 Enduro PRO 04

Grublje gume i bogatiji paket opreme daju najnovijoj verziji Multistrade Enduro još izraženiju avanturističku crtu.

U Ducatiju očito ne misle stati sa širenjem asortimana, a isto tako ne misle odustati od nauma da dograbe još koju mrvicu slasnog maksi enduro kolača kojeg i dalje proždire BMW s modelom R 1200 GS. S novom verzijom Pro, Ducati je Multradu Enduro učinio još više terenskim motociklom bez obzira na to što je s još bogatijim paketom opreme porasla i težina. Uostalom, što je to dodatnih 7 kg kad govorimo o motociklu koji teži pozamašnih 261 kg.

Bazirana na modelu Enduro, nova verzija Pro u računicu unosi drugačije i bitno grublje Pirelli Rally Scorpion gume, homologirani Termignoni ispušni sustav, bočne Touratech štitnike s dodatnim LED svjetlima i niži vjetrobran, koji bi trebao olakšati vožnju u stojećem položaju.
Osim toga, Multistrada Enduro Pro ima i posebnu „pješčanu“ boju, dvobojno sjedalo te u crno obojani nosač stražnjeg kraja kao i bočne poklopce alternatora i spojke.

Dakako pritom je zadržana sva oprema osnovnog modela Enduro, što uključuje naprednu kontrolu proklizavanja i podizanja na stražnji kotač, pomoć pri kretanju uzbrdo, tempomat, „pametni“ ABS i isto takva LED svjetla koja osvjetljavaju unutrašnjost zavoja, poluaktivni ovjes marke Sachs, instrumente u boji, središnji oslonac... I neka vas ne zabrinjava što se za V2 agregat od 1.198 ccm s varijabilnim upravljanjem ventilima deklarira 152 KS pri 9.500 o/min, umjesto dosadašnjih 160 KS. Stvar je u tome da je Ducati prešao na novi sustav mjerenja snage.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp