Novosti

Noviteti: Suzuki V-Strom 1000 / XT

XDL1000XAL8 YU1 Uvodna

V-Strom 1000 je redizajniran i dorađen za 2017., a odsad se nudi i u XT verziji sa žbičanim naplatcima.

Iako na prvi pogled djeluje gotovo jednako, V-Strom 1000 je fino redizajniran kako bi izgledao skladnije i bio više nalik legendarnom modelu DR Big. U to su ime preoblikovane prednje oplate, uključujući i „kljun“, a tu je i novi vjetrobran kojem se može podešavati visina i kut. Osim toga, u seriji dolazi i plastični štitnik s donje strane agregata, a novo je i sjedalo.

V-Strom 1000 je i dosad imao elektronsku kontrolu proklizavanja, a sada je oplemenjen i naprednijom izvedbom ABS-a. Kao i ostali Suzuki noviteti, i V-Strom 1000 je dobio sustav za pomoć pri kretanju s mjesta, kao i tipku elektrostartera koju je potrebno samo dodirnuti, ne i pritiskati duže vrijeme.

Pogonski agregat je uspio zadovoljiti Euro4 norme, pri čemu je tek neznatno izgubio na vrijednosti okretnog momenta, dok je maksimum od 100 KS pri 8.000 o/min ostao nepromijenjen. Okvir i ovjes nisu mijenjani, ali je ponuda bogatija i za verziju XT (gornja fotografija) koja se isporučuje za žbičanim naplatcima, a ima i nešto drugačiji upravljač.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji, a više podataka o obnovljenom V-Stromu 1000 potražite u novom broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp