Motosport

20 KS više i 26 kg manje: Yamaha R1 Toprak Replica

2021 Yamaha YZF R1M TR54 Replica Bike 3 4 Left DSC 7226 preview

I vi možete biti Toprak Razgatlioglu! Zapravo, ne možete, ali možete kupiti jednu od replika njegovog trkaćeg R1, s kojim je osvojio naslov Superbike prvaka.

Jasno, ta replika nije ista kao i Toprakov natjecateljski motocikl, ali svakako je riječ o vrhunskoj alatki za stazu. To više što motocikl sastavlja Crescent Racing, odnosno radionica momčadi s kojom je Toprak Razgatlioglu postao prvak.

2021 Yamaha YZF R1M TR54 Replica Toprak Leathers DSC 7604 preview

Ukupno će sastaviti 21 primjerak, u čast 2021. godine i osvajanja naslova, a svaki od njih će imati 205 KS na stražnjem kotaču i težiti manje od 175 kg sa svim tekućinama. Tom bitnom povećanju snage i smanjenju težine uvelike pridonosi i Akrapovič ispušni sustav, ali tu su i kovani Marchesini naplatci, kao i natjecateljska upravljačka jedinica s pripadajućim ožičenjem te kontrolom proklizavanja, kočenja motorom i propinjanja na stražnji kotač.

2021 Yamaha YZF R1M TR54 Replica Tail Unit DSC 7342 preview

Replika dolazi i s Öhlins ovjesom, i to onim tvorničkih specifikacija, kao i natjecateljskim Brembo kočnicama. Tu je još i pregršt drugih detalja iz Yamahina GYTR natjecateljskog asortimana, kao i autogram Topraka Razgatliouglua i Paula Denninga kao vlasnika momčadi. Kupnjom se dobiju i dvije VIP propusnice za neke od Superbike utrka, kao i jednodnevni tečaj podešavanja i vožnje motocikla. Yamaha taj posebni model prodaje isključivo online, a svoj toliko žuđeni primjerak možete rezervirati OVDJE.

2021 Yamaha YZF R1M TR54 Replica Stripped Bike Right Side DSC 7504 preview

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp