Motosport

Video i foto: Rossi isprobao Mercedes F1, a Hamilton Yamahu M1

x0 Rossi i Hamilton Valencia

Sedmerostruki MotoGP prvak i šesterostruki prvak Formule 1 su na jedan dan zamijenili mjesta. I doista jurili.

Ažurirano: video s tog događanja možete pogledati OVDJE. A onboard snimku iz koje se jasno vidio koliko je brzo Rossi ganjao tu Formulu 1 pogledajte OVDJE. Navodno mu je najbrži krug bio samo 1,5 sekudni sporiji od najboljeg vremena samog Hamiltona, ali ostavljamo to za debatu.

U organizaciji Monster Energyja, svojeg zajedničkog sponzora, Valentino Rossi i Lewis Hamilton su zamijenili uloge. Konkretno, Rossi je sjeo u Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ bolid s kojim je Hamilton osvojio naslov 2017. godine, dok je Hamilton dobio u ruke Yamahu YFR-M1, i to navodno motocikl iz 2019. godine, s kojim je Rossi netom završio svoju ne baš uspješnu MotoGP sezonu.

Inače, Rossi je prije 15-ak godina gotovo redovito preko zimske stanke testirao Ferrarijev F1 bolid i bio dovoljno brz da se čak i pričalo o tome kako bi se mogao prebaciti u prvenstvo Formule 1. S druge strane, Lewis Hamilton je prije koju godinu dana svoju privatnu Yamahu R1 testirao u Jerezu u društvu VD Marka i Alexa Lowesa, kao vozačima tvorničke momčadi Yamahe, kada je i pao, a odradio je i nešto krugova s Crutchlowom.

Ne čudi stoga što se po fotografijama, ali i po videu kojeg je objavio Monster, može zaključiti da su u Valenciji obojica poprilično žestoko jurili. To potvrđuje i činjenica da su, unatoč zubatom suncu u Valenciji, obojica vozili na slick gumama, a ne na kišnim gumama kakve se daju običnim smrtnicima, koji su prespori da bi slickove mogli držati dovoljno blizu radne temperature.

Kako je izgledalo to njihovo druženje, nakon kojeg su imali samo uobičajene riječi pohvale jedan za drugog, pogledajte u donjoj galeriji.

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp