Motosport

MotoGP: Brutalan pad Doviziosa u 8 fotografija

AD AX21886 UC83787 High

Rins je proklizao, Qurtararo zatvorio gas i pao, a na njegovu Yamahu naletio Dovizioso. Bio je to eksplozivan početak utrke u Sliverstoneu.

Tako je to kad ne briljiraš na kvalifikacijama. Dovizioso je krenuo sa 7. pozicije, a uz to i nije nešto posebno dobro startao. Zbog toga je morao ići težim putem, odnosno probijati se s vanjske strane prvog zavoja u Silverstoneu. A ispred njega je upravo započela lančana reakcija.

Na još nedovoljno zagrijanim gumama, Rinsu je kod otvaranja gasa na izlasku iz prvog zavoja pobjegao stražnji kraj, na što se trznuo Quartararo iza njega i agresivno zatvorio gas. A budući da je i Quartararo u tom trenutku lagano „driftao“, zatvaranje gasa je rezultiralo time da je stražnja guma ponovo žestoko „zagrizla“, nakon čega se proklizavanje pretvorilo u katapultiranje.

Quartararo se vinuo u zrak, a Petronas Yamaha se bacila na bok i prepriječila Doviziosu. Vozač Ducatija nije imao kamo… Srećom, obojica vozača su se izvukla bez težih posljedica, s laganim potresom mozga i brojnim masnicama. U cijeloj je priči najgore prošao Desmosedici GP19, koji se na kraju i zapalio.

U donjoj galeriji pogledajte taj pad kroz 8 atraktivnih fotografija. 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp