Motosport

Moto2: Fenati dobio otkaz, neće voziti ni MV Agustu

Moto2FenatiMisano2

Fenati je u Moto2 utrci u Misanu pritisnuo polugu prednje kočnice na Manzijevom motociklu i dobio dvostruki otkaz.

AŽURIRANO: Momčad Marinelli Snipers objavila je da prekida ugovor s Fenatijem i da on za njih više neće voziti ni kad mu istekne suspenzija od dvije utrke. Paralelno s time, Giovanni Cuzari, vlasnik momčad Forward, objavio je kako će učinit sve da raskine ugovor s Fenatijem za iduću sezonu. Cuzari tvrdi da ono što je u nedjelju učinio Fenati nije kompatibilno s vrijednostima koje želi gajiti momčad Forward i MV Agusta.

 

Romano Fenati je i dosad imao dosta problema zbog svojeg, blago rečeno, temperamentnog ponašanja. Sredinom sezone 2016 je izbačen iz Rossijeve Moto3 momčadi, nakon što se redovito svađao s mehaničarima, a navodno je došlo i do fizičkog obračuna. Sada se odlučio fizički obračunati i na stazi.

Nakon što su njih dvojica već imali kontakt u zavoju broj 4, zbog kojeg je Stefano Manzi kasnije kažnjen pomicanjem za 6 startnih pozicija na idućoj utrci, Fenati se u potpunosti posvetio tome da mu se osveti. Koji krug kasnije je na jednom od dužih ravnih dijelova staze u Misanu sustigao Manzija s desne strane i lijevom rukom pritisnuo prednju kočnicu njegova Sutera. Video tog incidenta pogledajte OVDJE.

Manzi pritom nije pao, no Fenati je potpuno zasluženo dobio crnu zastavu, nakon čega je disciplinska komisija donijela kaznu od zabrane nastupa na dvije iduće utrke. To se čini čak i blagom kaznom, posebno ako se pita uvijek rječitog Cala Crutchlowa, koji je ustvrdio da bi Fenati trebao dobiti doživotnu zabranu.

Ironijom sudbine, lako bi se moglo dogoditi da ta dva Talijana iduće godine budu u istom timu. Manzi bi mogao ostati u momčadi Forward, koja je već ranije objavila da su za iduću godinu potpisali ugovor sa Fenatijem. Isto tako, poznato je da će u momčadi Forward iduće godine debitirati Moto2 motocikl MV Aguste.

fbmp ytmp imp