Motosport

SBK intervju: Jonathan Rea „Želim dostići Foggyja“

 ZAC3971

Još jednom pobjedom u Assenu, Rea je dostigao i još jedan Fogartyjev rekord. Želi ga stići i po broju titula.

Iako mu je timski „kolega“ Sykes u nedjelju prekinuo niz od osam uzastopnih pobjeda na stazi Assen, već je pobjedom u subotu sustigao rekord Carla Fogartyja od 12 pobjeda na jednoj stazi. Rea je već postao prvi Superbike vozač koji je osvojio tri prvenstva u nizu, a potrebna mu je još jedna titula da se i po ukupnom broju pobjeda izjednači s Fogartyjem. A samo ga još 2 pobjede dijele do Foggyjevih rekordnih 59 pobjeda.

Ljubaznošću Monster Energyja prenosimo vam kratak intervju s Reom, u kojem objašnjava zašto je tako dobar u Assenu, a za početak, i da mu godi obaranje Fogartyjevih rekorda i uspoređivanje s njim.

„Prilično kul. Sama usporedba s njim [Fogartyjem] je već sama po sebi sjajna. (...) Nadam se da ljudi mogu pogledati unazad nekoliko godina i smatrati me jednim od velikih Superbike imena. Možda trenutno prolazimo kroz "moju eru" kao što su Foggy i Bayliss imali svoje. Statistike su statistike, i uvijek će postojati netko tko će željeti to nadmašiti. Foggy je za mene bio legenda jer je bio iz Velike Britanije, ali to je bilo malo prije nego što je moje vrijeme došlo i prije nego što sam shvatio o čemu se tu zapravo radi. Gledao sam Baylissa dosta često i shvaćao sam njegovu auru i da je puno toga donio u Superbike. Teško je bilo dosegnuti ono što je on uspio, a dosegnuti Foggyjev rekord... To bi bilo nevjerojatno.”

A evo što je rekao o svojoj dominaciju u Assenu:

„Ovdje sam puno testirao jer je moj prethodni tim (Ten Kate Honda, op. prev.) bio stacioniran četrdeset minuta odavde i ovo mjesto smo koristili kao test stazu, tako da smo s prigušenim auspusima mogli doći kada god smo htjeli i raditi bezbroj krugova. To je prava staza za trkače, ovdje mogu dobro proći i oni vozači čiji motocikl ne radi savršeno. Šteta što nisam bio tu kada je bila još stara staza, jer je bila puno brža i trebao ti je 'par velikih jaja'“.

04 Assen WorldSBK 2018 Sunday ReaC87Q7278

 

04 Assen WorldSBK 2018 Friday Rea DSC5624

fbmp ytmp imp