Motosport

MXGP: Desalle prekinuo KTM-ovu dominaciju

06 18 desalle

Šesta utrka Svjetskog motocross prvenstva vožena na je stazi Orlyonok u Rusiji i donijela nekoliko iznenađenja.

Clement Desalle i Monster Energy Kawasaki uspjeli su prekinuti KTM-ov pobjednički niz u klasi MXGP. Trenutno vodeći, Jeffrey Herlings završio je ukupno drugi, ali uspio povećati bodovnu prednost nad timskim kolegom Antonijem Cairolijem, koji je ovog puta bio završio ukupno treći.

Cairoli je inače u prvoj utrci uzeo holeshot, no ubrzo ga prolazi Desalle, koji drži odličan ritam do kraja i pobjeđuje. U drugoj utrci pak Herlings uzima holeshot i ne pušta vodeću poziciju do kraja. Desalle iza njega smireno vozi na drugoj poziciji, što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu. Cairoli je tijekom druge utrke imao brojne greške i manji pad te tako končao peti. Dok su ispred njega završili Romain Febvre i Tim Gajser.

Vodeći vozač klase MX2, Pauls Jonass vratio se pobjedama nakon dva lošija Grand Prix-a. U Rusiji je u obje utrke bio uvjerljivo brži od timskog kolege Jorge-a Prada. Prado usprkos holeshotu i ranom vodstvu u prvoj vožnji nije uspio držati Jonassov tempo. U drugoj vožnji je Jonass uzeo holeshot i vodio od početka do kraja. Prado je osigurao drugo mjesto u ukupnom poretku, dok je Ben Watson bio treći.

jonass 06 18
Pauls Jonass #1, ponovno najbrži u MX2 / Foto: Ray Archer / KTM

 

 Više pogledajte u video pregledu (klik na video):

06 18 video

 

Rezultati:

06 18 mxgp ukupno

06 18 mx2 ukupno

 

Trenutni poredak:

06 18 mxgp poredak

06 18 mx2 poredak

fbmp ytmp imp