Motosport

MotoGP: Rossi slomio nogu na enduro treningu

19UW068FFB6BESSFD93

Prijelom noge je takav da traži operaciju tako da će Rossi ispasti iz utrke za desetu titulu svjetskog prvaka

Za vrijeme enduro treninga u četvrtak, posljednjeg dana kolovoza, Rossi je pao i slomio tibulu i fibulu u desnoj nozi. Riječ je o prijelomima s pomakom zbog čega će je tijekom noći bio podvrgnut operaciji tijekom koje su mu kosti fiksirane metalnim pinom. Operacija je prošla bez komplikacija, a još nema vijesti o tome koliko bi oporavak mogao trajati.

Težak prijelom desne noge je imao i 2010. godine kada se iznenađujuće brzo vratio na staze, no ovom je ozljedom vrlo vjerojatno izgubio sve šanse da osvoji toliko dugo očekivani deseti naslov svjetskog prvaka, bez obzira na to što trenutno kaska samo 26 bodova za vodećim Doviziosom. Da stvar bude gora, ozljeda ga je sustigla taman prije njegove domaće utrke u Misanu na kojoj je imao velika očekivanja nakon što je Yamaha uspjela donekle riješiti problem s pretjeranom potrošnjom stražnje gume.

Rossijevom ozljedom će dosad iznimno zanimljiva MotoGP sezona malo izgubiti na draži, no u ovom trenutku je najvažnije da se Rossi u potpunosti oporavi i vrati u formi kako bi na obostrano zadovoljstvo odradio svoj ugovor s Yamahom do kraja 2018. godine, ali i nastavio razmišljati o nastavku karijere i nakon toga.

Valetnino Rossi je nakon buđenja izjavio: "Operacija je prošla dobro. Jutros, kad sam se probudio, osjećao sam se odmah dobro. Želio bih se zahvaliti osoblju bolnice Ospedali Ruiniti u Anconi, a posebno doktoru Pascarella koji me operirao. Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo. Sada se želim vratiti na svoj motocikl što je prije moguće. Dati ću sve od sebe da u tome uspijem!"

 

fbmp ytmp imp