Motosport

EWC: Delhalle smrtno stradao na testiranjima

EWC Anthony Delhalle

Peterostruki i aktualni svjetski endurance prvak Anthony Delhalle preminuo je u bolnici nakon pada na francuskoj stazi Nogaro.

Nekoliko endurance momčadi je 9. ožujka testiralo na francuskoj stazi Nogaro. Među njima je bio Suzukijev tvornički tim SERT čiji je dugogodišnji član  Anthony Delhalle imao težak pad oko 11 sati, nakon čega je prevezen u bolnicu, gdje je kasnije, nažalost, preminuo u 36. godini života.

Delhalle je u tim SERT došao 2011. godine i odmah s njima osvojio i naslov svjetskih endurance prvaka. Nakon toga im je ukupna pobjeda izmakla samo 2014. godine, a odmah po osvajanju naslova za 2016., Delhalle je u rujnu, sa svojim kolegama Vincent Phillippeom i Etienne Massonom, pobijedio i na 24h Bol d'Ora, utrci koja se, po novim pravilima, boduje za prvenstvo 2017.

Tragičan odlazak Delhallea je veliki gubitak za momčad SERT i Suzuki, ali i za cijelo endurance prvenstvo, koje će se od toga teško oporaviti. Redakcija Moto Pulsa izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima velikog francuskog šampiona.

Anthony Delhalle

fbmp ytmp imp