Motosport

Endurance: GMT94 Yamaha do treće uzastopne pobjede

1S1FNL7C9YV5UYSCW5X0

Suzukijev tim SERT je na Slovakiaringu završio drugi i ima samo bod prednosti prije odlučujućih 8h Suzuke.

Iako su im malo pomogle i okolnosti, ne može biti slučajno što su dečki iz GMT94 Yamahe, na utrkama svjetskog endurance prvenstva, odnosno WEC-a došli i do treće pobjede u nizu. Nakon 24h Bol d'ora i Le Mansa te 8h Oscherslebena, ovaj put je na rasporedu bilo 8h Slovakiaringa.

U utrku je odlično krenula momčadi F.C.C. TSR Honda, no njima je nakon 3 sata izdahnuo pogonski agregat, dok je SERT Suzuki izgubio vrijeme s izlijetanjem i bušenjem gume. Činilo se tako da će se sve imati riješiti između dvije Yamahine momčadi YART i GMT 94, no u trenutku kad su imali 20 sekundi prednosti YART-ovci moraju ući u boks zbog problema s lancem.

Tako su David Checa, Niccolo Canepa i Mike di Meglio s Yamahom YZF-R1 došli do treće uzastopne pobjede, dok je u borbi za drugo mjesto tim SERT (Vincent Phillipe, Etienne Masson i Alex Cudlin) bio brži od momčadi Honda Endurance Racing (Julien da Costa, Sebastian Gimbert i Freddy Foray), kojima je to bilo prvo stajanje na podiju ove sezone.

S takvim razvojem događaja, situacija se maksimalno zakomplicirala uoči nadolazećih 8h Suzuke (30. srpanj). Naime, Suzukijev tim SERT ima samo bod prednosti u odnosu na Yamahu, a u Suzuki će se, osim međusobno, morati borati i sa specijaliziranim japanskim momčadima, kao i s nekim aktualnim MotoGP i Moto2 vozačima.

TRENUTNI POREDAK:

1. SERT – Suzuki – 132 boda
2. GMT94 Yamaha – 131
3. YART – Yamaha – 105
4. SRC Kawasaki – 92
5. Maco Racing - Yamaha - 87

fbmp ytmp imp