Motosport

Rakela organizira endurance utrku na Grobniku

Endurance Individual Challenge 2021

U ovoj amaterskoj utrci pobjednik je onaj koji u 6 sati odveze najviše kilometara, po principu jedan vozač, jedan motocikl.

Endurance utrka od 6 h sati nije ništa novo, no ovaj Endurance Individual Challenge je ipak drugačiji po tome što nema izmjena vozača, nego jedan vozač mora odraditi cijelu utrku na istom motoru. Splićanin Željan Rakela, poznati globtroter na motociklu, je ideju za organizaciju ove utrke dobio prošle godine, kada je na Grobniku od 5 navečer do 5 ujutro, i to po nevremenu, kružio Hondom X-ADV te u tih 12 h prešao više od tisuću kilometara.

Prema pravilima, na Endurance Individual Challenge utrci ne možete nastupiti sa skuterom, nego isključivo s motociklima zapremine iznad 599 ccm, s time da u klasi Sport nastupaju sportski motocikl, a u klasi Open sve ostale kategorije motocikala. Pritom svi motocikli moraju biti opremljeni prednjim i stražnjim svjetlima, dok retrovizore, pokazivače smjera i registarsku pločicu treba ukloniti ili prelijepiti.

Start će biti u Le Mans stilu, odnosno trčanjem preko ciljne ravnice do ugašenih motocikala. Startnina iznosi 2.000 kn i uključuje trening i kvalifikacije 29. svibnja te utrku 30. svibnja, a Rakela očekuje da će nastupiti 20 do 30 vozača. Prijave za utrku šaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s time da je potrebno prijaviti i model motocikla te vođu tima i mehaničare. Dodatne informacije doznajte na 098/222-893

IMG 8582

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp