Motosport

SBK: Ducati ima pobjedničku kombinaciju?

7 AP2 2017

Chaz Davies jako dobro stoji na kladionicama, a Ducati je jači i za Marca Melandrija.

Panigale R je bio značajno dorađen za vrijeme prošlogodišnje preduge duge ljetne stanke u Superbike prvenstvu, poslije čega je Davies nanizao sedam pobjeda na završnih osam utrka. Izgubio je samo drugu utrku u Lausitzringu, a i nju bi možda dobio da se nije vozila po mokrom asfaltu, koji je „držao“ kao da je poledica.

Imajući u vidu taj fascinantni niz, kao i činjenicu da su Ducatijev inženjeri vrijedno radili i preko zime, Chaz Davies u novu sezonu ulazi kao jedan od najvećih favorita. Zapravo, na toj listi gotovo da dijeli prvo mjesto s aktualnim prvakom i još donedavnom sasvim nedodirljivim Reom.

No, Ducati u novu sezonu ulazi i jači za Marca Melandrija. Talijanski veteran je u Superbike prvenstvu zadnji put pobjeđivao još tamo 2014., nakon čega ga je Aprilia prisilila na povratak u MotoGP, gdje je totalno izgubio samopouzdanje i dobio otkaz na polovici sezone. Tijekom 2016. je bio bez posla, no nedavna testiranja su pokazala da Melandri još uvijek može biti itekako brz, a čini se da mu ne nedostaje ni želje. Konačno, Ducati mu je pružio posljednju priliku da osvoji naslov, koji je vjerojatno već odavno zaslužio, ali je imao taj nevjerojatni peh da bi se proizvođači za koje je vozio odlučili povući iz Superbike baš u trenutku kad se činilo da je Melandri u životnoj formi.

Dodatne fotografije Ducatijeva vozačkog dvojca i Panigalea R pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp