Motosport

Red Bull Rookies Cup: Vugrinec završio sezonu

martin vugrinec blogphoto 1

S tri nova boda u džepu, Martin je relativno uspješno okončao sezonu u najpoznatijem prvenstvu za mlade vozače.

 

Bez obzira na to kako se njegova karijera dalje odvijala, Martin Vuginec će se uvijek moći pohvaliti time da je odradio sezonu u Red Bull Rookies Cupu. Ipak je riječ o kupu koji se vozi u sklopu MotoGP vikenda i za one najbolje predstavlja itekako dobru odskočnu dasku za eventualni ulazak u Moto3 prvenstvo. U ovom slučaju bi taj sretnik mogao biti Nizozemac Bo Bendseyder, koji je već ranije osvojio naslov, dok su nakon završne dvije utrke u Aragonu drugo i treće mjesto potvrdili Talijan Di Giannantonio i Japanac Sasaki.

 

Subotnju utrku u Aragonu obilježio je pad četvorice vozača, pri čemu se baš Bendsneyder ozlijedio. Nakon toga je utrka prekinuta, što je bila dobra vijest za Martina, budući je i on pao u zasebnom incidentu, te je tako dobio priliku da se vrati u boks i nastupi na skraćenoj ponovljenoj utrci u trajanju od 8 krugova. Trud mu se isplatio te je prošao ciljem 13., s 20 sekundi zaostatka za pobjednikom, zaradivši tako 3 nova boda.

 

Budući nije završio nedjeljnu utrku, s tim je subotnjim rezultatom završio sezonu s ukupno 13 bodova, što je bilo dovoljno za 21. mjesto u ukupnom poretku. To što je osvajao bodove na samo 5 od 13 utrka, s 12. mjestom kao najboljim rezultatom, možda i ne zvuči impresivno, no treba uzeti u obzir da se Martin dosta dugo navikavao na njemu prelagani KTM RC 250 R, te je tek polovicom sezone došao do prvih bodova. Isto tako, Martin je bio jedan od viših i težih vozača, zbog čega je bio i relativno spor na dugačkim ravnicama, a nije pomoglo ni to što je tijekom sezone skupio desetak padova.

 

Kako sada stvari stoje, lako je moguće da Martin Vugrinec iduće godine neće voziti Red Bull Rookies Cup, no sigurno je da je s ovim iskustvom dodatno napredovao kao vozač.

fbmp ytmp imp