Motosport

Red Bull Rookies Cup: Martin 12. i 13. u Silverstoneu

race2 1 0

Iza Martina je najuspješniji vikend u Red Bull Rookies Cupu. Uoči iduće utrku u Misanu na svom kontu ima 10 bodova.

 

Nakon što na prvih pet utrka nije bio među petnaestoricom najboljih, Martin Vugrinec je na idućih pet utrka četiri puta osvajao bodove. No, daleko najuspješniji vikend je imao u Silverstoneu, gdje je u subotu osvojio 13. mjesto, a na nedjeljnoj kišnoj utrci je bio 12., osvojivši tako ukupno 7 bodova.

 

Kako je to u posljednje vrijeme postalo uobičajeno, Martin je u subotnjoj utrci bio uključen u ravnopravnu borbu s nekoliko vozača. Razlika je u tome što je u grupici od četvorice vozača upravo Martin prošao prvi ciljem i tako osvojio bodove za 13. mjesto, s nepunih 54 sekunde zaostatka za pobjednikom.

 

U nedjelju je rezultat bio još i bolji. Doduše, u teškim kišnim uvjetima čak desetorica vozača nisu vidjela cilj utrke, što je Martinu olakšalo proboj na 12. mjesto, no treba napomenuti da je prošao ciljem samo 6 stotinki sekunde iza Di Giannatonia, koji drži drugo mjesto u ukupnom poretku.

 

Inače, u subotnjoj utrci je već 7. put slavio ukupno vodeći Bo Bendsneyder. Nizozemac je poveo utrku, ali se grupica od 5 vozača držala njegove zavjetrine, sve dok Giannantonio nije pogriješio kod promjene stupnja prijenosa. Nakon toga se Bendsneyder odlijepio od svojih protivnika, dok je Di Giannantonio prošao ciljem treptaj oko ispred Sasakija i pola sekunde ispred Fernandeza. U nedjeljnoj kišnoj utrci je japanski vozač Sasaki odnio svoju prvu pobjedu, ispred Francuza Bouloma, dok je Bendsneyder na velikom ekranu vidio da je Di Giannantonio na 11. mjestu, te je kalkuliranom vožnjom prošao ciljem kao treći, povećavši tako svoje vodstvo na praktično nedostižna 52 boda.

 

Sljedeće okupljanje je u Misanu, no tom će se prigodom voziti samo subotnja utrka (12. rujna). Martin i dalje drži 21. mjesto u ukupnom poretku i bilo bi dobro da na preostalim utrkama u Misanu i Aragonu nastavi skupljati bodove, kako bi dobio mogućnost da se i iduće godine natječe u ovom iznimno zahtjevnog kupu.

 

Rezultate utrka u Silverstoneu možete pogledati u galeriji.

fbmp ytmp imp