Motosport

SBK: Max Biaggi će voziti Apriliju i u Kataru

Biaggi-katara-najava

Nakon dobre predstave u Misanu i 3. mjesta u Maleziji, Biaggi planira nastupiti i na zatvaranju Superbike sezone u Kataru.

 

Čini se da će Max Biaggi nastupiti i na trećem Superbike vikendu ove sezone. Podsjetimo, prvi put je s pozivnicom nastupio u Misanu, gdje i inače odrađuje posao testnog vozača Aprilije, i ugodno iznenadio s dva 6. mjesta. Nakon toga je nastupio i u Maleziji i sve zapanjio kad je u prvoj utrci na zahtjevnoj stazi Sepang osvojio odlično treće mjesto, usprkos tome što je bio ozlijeđen. Istina, u drugoj utrci je pao odmah nakon starta, no to samo pokazuje koliko prgavi Rimljanin grize i u svoj 44. godini.

 

Uostalom, da nije tako, ne bi Biaggi najavio i svoj nastup u Kataru (18.10), na posljednje dvije utrke ove sezone. Možda mu je to i ujedno posljednja prilika za nastup u ovom aranžmanu budući kruže glasine kako bi se Aprilia iduće sezone mogla u potpunosti povući iz Superbike prvenstva i koncentrirali samo na MotoGP. Doduše, i tu bi mu u ruke mogli povremeno gurnuti kakvu pozivnicu, no teško da bi se čak i jedan Biaggi nakon toliko godina usudio (na)vratiti u kraljevsku klasu. Uostalom, vidio je što se ranije ove sezone dogodilo s Melandrijem i njegovim neslavnim MotoGP povratkom, također za upravljačem Aprilije.

fbmp ytmp imp