Novosti

Konačno predstavljena: Husqvarna Norden 901

Norden 901 2022 4

Kao zanimljivo dizajnirani klon KTM-a 890 Adventure, Norden će biti rame uz rame s nadolazećim Ducatijem DesertX.

Iako je prošlo dosta vremena, pa je senzacija ipak malo splasnula, lijepo je vidjeti da je serijski Norden 901 itekako sličan konceptu koji je prije dvije godine predstavljen u Milanu. Dakle, isplatilo se čekati na ovaj top model Husqvarne, a koji praktično kompletnu mehaniku dijeli s bratskim KTM modelima 890 Adventure i 890 Adventure R.

HUSQVARNA MOTORCYCLES LIFTS THE COVERS OFF THE HIGHLY ANTICIPATED NORDEN 901

Tako i u ovom slučaju redni dvocilindraš od 889 ccm razvija konkretnih 105 KS, te na sebe preuzima i nosivu ulogu unutar čeličnog rešetkastog okvira. Dakako da podesivi ovjes dugačkog hoda potpisuje WP, dok kočnice isporučuje španjolska tvrtka J.Juan.

Žbičani kotači promjera 21 cola sprijeda i 18 cola straga potvrđuju da je riječ o motociklu pravog avanturističkog duha, a među tri moda rada elektronike je i onaj nazvan Off-road. Općenito, Norden 901 ima napredan set elektronskih pomagala, s ABS-om i kontrolom proklizavanja koji uzimaju u obzir nagib motocikla, a tu je i quickshifter, kao i TFT instrumenti, povezivi s pametnim telefonom.

Norden 901 2022 6

Po visini sjedala i hodu ovjesa, Norden 901 se smješta taman između KTM-ovih modela 890 Adventure i 890 Adventure R, dok je dizajnom ova Husqvarna potpuno drugačija od njih. I ovdje se spremnik goriva proteže nisko niz bokove motocikla, ali se nenametljivo uklapa u cjelinu, koja ima i izraženu retro notu zahvaljujući okruglom LED prednjem svjetlu, kraj kojeg su i svjetla za maglu. S takvim stilom, ali i snagom, Norden 901 će biti izravan konkurent Ducatijevom novitetu DesertX, kojeg će službeno predstaviti početkom prosinca.

Više informacija o Nordenu 901 doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

Norden 901 2022 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp