Novosti

Konačno! Predstavljena Aprilia Tuono 660

12 aprilia tuono 660

Tuono 660 je predstavljen u serijsku izdanju te djeluje možda još primamljivije od RS-a 660.A zna se i cijena. 

U redu, nije to šokantno iznenađenje, jer za Tuono 660 ne samo da smo znali kako je u dolasku, nego smo ga čak i vidjeli uživo prije godinu dana kad je razotkriven na sajmu u Milanu. No, bio je to samo prototip u visokom stanju dovršenosti, a sad je konačno predstavljena i produkcijska verzija ovog sportskog nakeda.

Dakle, Tuono 660 je do te mjere praktično identičan RS-u 660 da ovdje skoro pa i ne možemo govoriti o nakedu. Bočne oplate su zadržale integrirana krilca te su tek nešto manje u središnjem dijelu, a nešto je i kompaktnija kupola s vjetrobranom. Tako najveća vizualna razlika proizlazi iz toga što Tuono ima visoko podignuti upravljač, zahvaljujući čemu bi vozač trebao zauzeti uspravniji i spretniji položaj.

Kad je napredna tehnika u pitanju, razlike se svode na to da redni dvocilindraš od 659 ccm (s asimetričnim intervalima paljenja i nastao na bazi prednja dva cilindra s modela RSV4) u slučaju Tuona razvija 95 KS, a ne 100 KS kao kod RS-a. No, za pretpostaviti je da je smanjenje snage nešto doprinijelo povećanju okretnog momenta, a ubrzanja bi trebala biti još i utoliko uzbudljivija što je završni prijenosni omjer kraći nego na modelu RS 660. Težina je identičnih 183 kg, mjereno sa svim tekućinama.

Kao i kod RS-a, ovjes potpisuje Kayaba, a kočnice Brembo, dok paket APRC elektronskih pomagala uključuje i kontrolu proklizavanja i propinjanja na stražnji kotač, kontrolu kočenja motorom te tempomat. Vozač može birati između 5 mapa rada elektronike, od kojih su 2 za stazu, a sve informacije očitava preko TFT instrumenata. Inače, za RS 660 se traži 87.200 kn, dok je za Tuono 660 očekivana cijena 83.450 kn.  I to nije sve, jer smo prije godinu dana vidjeli i koncept Tuarega 660, nastalog na istoj osnovi, no taj ćemo putni enduro morati još malo pričekati.

Dodatne fotografije doista atraktivnog i vjerujemo uzbudljivog Tuona 660 potražite u donjoj galeriji, a u nastavku vam prenosimo izvješće tvrtke Piaggio Hrvatska, s više detalja o novom Tuonu 660.

 16 aprilia tuono 660

 

APRILIA TUONO 660 NAPOKON OTKRIVEN NA STRANICI APRILIA.COM

TUONO 660 DOSTOJAN JE IZDANAK LEGENDARNOG TUONA 1100 I BRAT ZAPANJUJUĆE RS 660 S KOJOM DIJELI VEĆINU NAPREDNIH TEHNOLOŠKIH RJEŠENJA

 

PREDSTAVLJAMO SPORTSKI NAKED MOTOCIKL JEDINSTVEN U SVOM SEGMENTU: LAGAN I SNAŽAN, S DVOCILINDRAŠEM OD 95 KS, IZNIMNO NAPREDNE ELEKTRONIKE I CIKLISTIKE DOSTOJNE NJEGOVOG IMENA

Dugo očekivani Tuono 660 premijerno predstavljen na aprilia.com donosi legendarni Tuono V4 u segment srednje zapremnine agregata.

Dostojan izdanak nepobjedivog Tuona V4 1100, novi Tuono 660 spaja upravljivu snagu i malu težinu za izvrsne performanse dostupne svima. Promišljena ciklistika i paket elektronike proizašao je izravno iz Tuona V4.

Aprilia Tuono 660 prigrlio je koncept sportske svestranosti, lakoće i zabave koji Aprilia predstavlja novoj generaciji zaljubljenika u vožnju.

Aprilia je bila prva koja je napravila sportski naked na tehničkoj bazi stvorenoj za stazu pružajući modelima Tuono 1000 s V-twin, a zatim i V4 agregatima neusporedivu kvalitetu vožnje i performansi. Isto tako je iz Aprilije RS 660 rođen novi Tuono 660, sportska naked verzija koju odlikuje napredni tehnološki sadržaj, ali s još više mogućnosti korištenja za cestu i svakodnevnu vožnju, zahvaljujući prije svega višoj poziciji vozača koja nudi drugačiju ergonomiju, prirodni položaj i ugodnu vožnju.

Aprilia Tuono 660 s modelom RS 660 također dijeli primarni cilj projekta: stvoriti motocikl izvanrednog omjera težine i snage. 183 kg suhe težine s 95 KS rekord je u klasi, idealna formula za zabavu na cesti dostupnu svima. Tuono 660 namijenjen je i novim vozačima jer je dostupan u verziji s 35 kW te mladim vozačima koji prelaze iz nižih klasa i traže sportski naked visokih performansi koji pruža zabavu na cesti, ali je spreman za povremene izlete na stazu.

Tuono 660 ima isti, agresivni izgled uobičajen za Tuono modele. Ističe se malom površinom oklopa što naglašava njegov dinamični, sportski karakter čak i kad je parkiran. Poput modela RS 660, novi Tuono usvojio je inovativni koncept dvostrukog prednjeg oklopa s aerodinamičkom funkcijom, stvoren zahvaljujući dubinskom istraživanju u zračnom tunelu, kao i trostruko prednje LED svjetlo s jedinstvenim izgledom dnevnog svjetla.

Tuono 660 može se pohvaliti iznimnom izradom okvira i stražnje vilice u lijevanom aluminiju, zbog predanosti smanjenju težine. Podesivi Kayaba ovjes ima posebno odabrane postavke.

Visoko postavljeni upravljač i drugačija ciklistika razlikuju Tuono od RS 660 što doprinosi ukupnoj kontroli, odzivu i agilnosti pri upravljanju, zahvaljujući drugačijem kutu prednje vilice.

Agregat je korišten kao nosivi element te doprinosi kompaktnoj, laganoj i čvrstoj strukturi. Posljednja generacija dvocilindričnog agregata s cilindrima okrenutima prema naprijed, malen i lagan, rezultat je iskustva stečenog na snažnom Aprilia V4 iz kojeg vuče filozofiju izgradnje i osnovne tehničke koncepte. Kut paljenja od 270° dopušta izražavanje karaktera i oštrine koju vozači toliko vole. Završni pogon je kraći nego na RS 660 čime se dobiva na odzivu i brzini.

Elektronika je vrhunska, naprednija nego na nekim supersportskim motociklima: Ride-by-wire elektronski sustav gasa najbolje upravlja APRC elektronskim paketom kontrola koji uključuje više-razinski sustav protiv proklizavanja, sprječavanje podizanja prednjeg kotača, tempomat, kočenje agregatom i odabir više mapa rada, kao i ABS. Za jednostavno upravljanje elektronskih kontrola na TFT instrument ploči u boji, Aprilia je prilagodila pet različitih modova vožnje (tri za cestu i dva za stazu). Vozač samo treba izabrati opciju koja najbolje odgovara njegovom stilu vožnje, a uvijek postoji opcija dodatnog podešavanja.

Tuono 660 bit će dostupan u tri boje: crnoj Concept, sivoj Iridium i potpuno novoj Acid Gold, već popularnoj na RS 660, nikad prije viđenoj u svijetu motocikala, koja postavlja nove standarde interpretacije sportskog duha na originalan i inovativan način koji ne prolazi nezamijećeno.

Očekivana maloprodajna cijena s uključenim posebnim porezom i PDV-om na hrvatskom tržištu iznosi 83.450 kn.

 

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp