Novosti

Honda CB-F Concept

Honda CB F Concept 1

Nastao u čast legendarnog modela CB 900F, ovaj koncept budućnosti u sebi ima gene Firebladea iz prošlosti.

Tokyo Motor Show je otkazan, pa je Honda odlučila virtualnim putem prikazati premijere koje je čuvala za predstavljanje na domaćem terenu. Prvi među njima je CB-F Concept, koji odaje počast kultnom modelu CB 900F, jednom od onih koji su obilježili početak osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Na njega ovaj koncept podsjeća linijom spremnika goriva, oblikom sjedala i poklopcima ispod njega te repom u obliku spojlera. Jasno, iste asocijacije pobuđuje i okruglo prednje svjetla, ispod kojeg su i karakteristične dvije trube, dok su okrugla kućišta brzinomjera i brojača okretaja ipak zamijenjena „tabletom“, odnosno TFT instrumentima.

Jasno, svaka sličnost je strogo vizualna, jer je kompletna mehanika, uključujući tu i jednoruku stražnju vilicu, preuzeta od aktualnog neo-retro nakeda CB 1000R, čiji četverocilindrični agregat od 998 ccm i 146 KS svoje korijene vuče od Firebladea iz 2006. godine.

Iako Hondi vjerojatno ne bi bio preveliki problem ovaj koncept pretvoriti u serijski model, u trenutku dok ovo pišemo nema nikakvih naznaka da će se to doista dogoditi. Pri čemu se postavlja pitanje bi li se CB-F prodavao paralelno s modelom CB 1000R ili bi ga zamijenio na tržištu? U oba slučaja je riječ o atraktivnim neo-retro motociklima, no dok CB 1000R više vuče na futurizam, CB-F Concept je nekako skladniji i više igra na nostalgiju. Da se nas pita, glasali bi za CB-F.

Honda CB F Concept 2

Honda CB F Concept 3 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp