Novosti

Top 7 koncepata iz 2019: #2 Husqvarna Norden 901

NORDEN 901 CONCEPT 7

Rijetko kada neki koncept izazove toliko požude kao što je to bio slučaj s Husqvarninom vizijom putnog endura, predstavljenom na sajmu u Milanu.

Dok dizajn KTM-a 790 Adventure ne ide svakome niz dlaku, mnogima će djelovati itekako primamljivo da se ta ista tehnika zapakira u tijelo Nordena 901. S time da taj Husqvarnin koncept ide i korak dalje, pa utjelovljuje pripitomljenu verziju novog dvocilindričnog agregata od 889,5 ccm, koji je netom debitirao u KTM-u 890 Duke R.

Osim tog detalja, konkretnih tehničkih podataka zasad nema, ali zato se već i na temelju viđenog može zaključiti da bi Norden 901 trebao biti ne samo oko bitni privlačniji, nego i udobniji od polubraće 790 Adventure.

Nakon iznimno pozitivnih kritika u Milanu, iz Husqvarne nam je ubrzo potom stigao dopis da će Norden 901 u skoroj budućnosti krenuti i u serijski proizvodnju. No, kad je samo koji tjedan kasnije na korporativnim stranicama KTM-a najavljena buduću paleta Husqvarne, na njoj su se našli trenutno nepostojeći avanturistički motocikli s oznakama 401 i 501, ali ne i Norden 901. Nadamo se da je to samo greška onoga tko je pripremao grafikon. A ako jest greška, onda je doista kapitalna.

NORDEN 901 CONCEPT 3 

 

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp