Novosti

Top 7 koncepata iz 2019: #5 Honda CB4X

196916 Honda s Rome R D Centre proudly unleashes the CB4X at EICMA

Možda nije nešto posebno spektakularan i futurističan, ali utoliko je crossover CB4X vjerojatno bliži serijskoj proizvodnji.

Honda je već petu godinu zaredom iskoristila EICMA sajam za predstavljanje atraktivnog koncepta. Neki od njih su zaživjeli u serijskoj proizvodnji, neki (još) nisu, no malo njih je izgledalo tako „zrelo“ kao CB4X, najnoviji uradak Hondinog dizajnerskog centra u Rimu.

Iako u Hondi ne spominju nikakve tehničke detalje, jasno je da ovaj koncept baštini tehniku prošle godine predstavljenih modela CB 650R i CBR 650R, pri čemu CB4X najavljuje širenje te platforme u sve popularniji crossover segment. Kao takav, CB4X bi trebao pružiti zabavu u vožnji, ali i solidnu zaštitu od vremenskih neprilika, pri čemu je od pomoći i vjetrobran podesiv po visini.

Jednoruku stražnju vilicu vjerojatno ne bi odobrilo računovodstvo, no po svemu ostalom CB4X nije daleko od toga da jednog skorog dana postane CB 650X. Pritom posebno dojmljivo djeluje prednji kraj motocikla, s napetim linijama poluoklopa i „skrivenim“ LED svjetlima koja proviruju ispod njega. Ne bi imali ništa protiv da ovaj koncept najavljuje i neki budući vizualni identitet cijele marke, mali problem je samo u tome što je Yamaha već „patentirala“ nešto slično. Pogledajte, naime, novi Tracer 700.

196917 Honda s Rome R D Centre proudly unleashes the CB4X at EICMA

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp