Novosti

Koncept: BMW Motorrad Vision DC Roadster

P90356085 highRes bmw vision m next ne

Ovaj električni „bokser“ trebao bi nas pripremiti za teška vremena kad četverotaktnog boksera više neće biti. Tko to doživi, pričat će.

BMW već neko vrijeme žele biti predvodnik u transformaciji na električna vozila, pa su tako upravo objavili da će do 2023., odnosno dvije godine prije planiranog roka, imati 25 elektrificiranih modela u svojoj ponudi. Ne brinite, biti će to uglavnom automobili, ali je isto tako nerealno očekivati da će u svijetu na dva kotača stati na samo jednom električnom skuteru.

No, u BMW-u Motorradu su isto tako svjesni da glavnina njihove karizme, i skoro pola trenutne prodaje, otpada na mitski bokser agregat. I zato su na Vision DC Roadster, svoj najnoviji koncept elektrocikla iz Next Gen vizije, dodali ispupčenja na bokovima, koja djeluju atraktivno i doista podsjećaju na glave bokser agregata. A kako bi opravdali taj stilski dodatak, u njih su ugradili ventilatore koji bi trebali pospješiti hlađenje baterijama.

Ako vam ta priča o hlađenju djeluje pomalo nategnuta, što bi tek rekli na to da u paketu dolazi i posebna jakna na koju se putem magneta pričvršćuje asimetrični ruksak. Jer nismo baš sigurni da nešto nedostaje klasičnom (ili bi trebali reći simetričnom) ruksaku s naramenicama.

Riječ je o atraktivnom konceptu, koji nikad neće zaživjeti, ali barem daje naslutiti da jednog dana elektrocikli neće nužno izgledati poput frižidera na kotačima. I dosta je tu pravih BMW detalja, od doista minimalističkih svjetala, preko izvedbe prednjeg ovjesa do oku jasno vidljivog kardana, baš kao na klasičnim modelima ovog proizvođača.

No, budući da sve to nije popraćeno baš nikakvim tehničkim podacima, čak ni onim izmišljenim, ne preostaje nam drugo nego uputiti vas na donju galeriju gdje će te pronaći brojne fotografije ovog atraktivnog koncepta, dok prigodni video možete pogledati OVDJE. A za dvocilindrični bokser ne brinite. Taj bi nas mogao i nadživjeti.

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp