Novosti

Noviteti: Husqvarna 2T hard-enduro modeli s ubrizgavanjem

TE 300i MY18 Enduro Line up

Husqvarna od KTM-a preuzima dvotaktne agregate s ubrizgavanjem goriva. TE250i i TE300i manje dime, bolje praše.

Kompletne tehničke podatke obnovljene hard-enduro palete za 2018. Husqvarna će objaviti tek krajem lipnja, ali zato već sada znamo onaj najsočniji detalj. Dakle, glavna vijest su TE 250i i TE 300i pokretani umalo revolucionarnim dvotaktnim agregatima s elektronskim ubrizgavanjem goriva.

Riječ je o pogonskim strojevima koji su nekoliko tjedana ranije već predstavljeni na KTM-ovim modelima 250 EXC TPI i 300 EXC TPI, a posebni su po tome što imaju dvije elektronski kontrolirane brizgaljke goriva smještene u preljevnim kanalima. Ulje za podmazivanje je smješteno u posebnom spremniku goriva zapremine 0,7 l, što bi trebala dostajati da otprilike 5 puta ispraznite prozirni spremnik goriva. Uz to što manje dime i zagađuju, novi agregati bi trebali osigurati i ravnomjernije razvijanje snage, a sustav elektronskog ubrizgavanja goriva automatski vrši sve potrebne korekcije vezane uz promjenu nadmorske visine.

Cijene za naše tržište su već poznate i iznose 67.140 kn za TE 250i, odnosno 72.280 kn za TE 300i, a prve isporuke su tijekom 07. mjeseca. Za razliku od KTM motocikala, Husqvarne su skuplje za 1.560 - 1.700 kn, a kod njih dobivate u seriji prekidač za odabir mape paljenja, donji štitnik agregata i progresivno polužje na stražnjem amortizeru.

Osim ova dva modela, svi dvotaktni i četverotaktni hard-enduro modeli u novu sezonu ulaze s dorađenim WP Xplor 48 prednjim vilicama, s novim štapovima i tvrđim postavkama. Novost je i Magura „infrastruktura“ prednje i stražnje kočnice, kao i ProTaper upravljač.

Više o svemu doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

TE 250i revolutionary fuel injected machines in MY18 Enduro Line up

fbmp ytmp imp