Novosti

Pretpremijera: Honda CBR 500 R za 2016. (nove fotografije)

62861 16YM CBR500R - uvodna

S agresivnijim dizajnom, dijelom podesivim ovjesom i još ponekom novinom, CBR 500 R bi trebao lakše opravdati slovo R u svom imenu.

Honda je u SAD-u predstavila redizajnirani CBR 500 R, kojeg klasificiraju kao sportski model, iako je prije svega riječ lako upravljivom, udobnom i ekonomičnom sport-touringu, koji prikazanom uglađenošću i suzdržanim temperamentom dosad nije mogao do kraja opravdati sportski dizajn i slovo R u svom imenu. Od sada će to činiti još i teže, što ne znači da će biti manje privlačan. Upravo suprotno.

Model za 2016. karakterizira agresivniji dizajn s naoštrenim linijama, koje se protežu od potpuno novih prednjih svjetala s LED tehnologijom, preko zašiljenijih bočnih stranica do višeg i bitno atraktivnijeg repa. U skladu s time se bitno strmije penje i ispušni lonac, koji je uz to i kraći.

Nije sve stalo samo na dizajnu. Novi CBR 500 R će biti unaprijeđen ugradnjom nove prednje vilice s podesivim prednaprezanjem opruge, a podesive su i ručice poluge kočnice i spojke. Isto tako, spremnik goriva neće biti samo veće zapremine, nego ima i novi čep koji prilikom nadolijevanja goriva više nećete trebati držati u ruci, što je bila jedina nepraktičnost koju smo zamjerili prethodnom modelu.

Iako je zasad predstavljena samo verzija za američko tržište, dvocilindrični agregat od 471 ccm vjerojatno neće pretrpjeti veće promjene. Ionako je s 48 KS pri 8.500 okr/min bio na samoj granici dozvoljenog za A2 kategoriju, a nije ostavio primjetnijii prostor za napredak ni po pitanju iznimno linearnog razvijanja snage i niske potrošnje. Ako ne prije, europska verzija ovog nabrušenog A2 sportaša debitirat će na predstojećem sajmu u Milanu. U galeriji, dolje niže, možete pogledati dodatne fotografije. 

62080 2016YM CBR500R

fbmp ytmp imp