Novosti

Noviteti: Yamaha WR 450 F

2016 YAM WR450F EU-uvodna

Potpuno novi WR 450 F želi pokrenuti revoluciju. S izokrenutim agregatom i ciklistikom motokros modela YZ 450 F na pravom je putu

 

Nakon što su za 2015. predstavili potpuno novi WR 250 F, baziran na motokros modelu YZ 250 F, sada su istu stvar učinili s WR-om 450 F. Dakako, u ovom slučaju se krenulo od YZ-a 450 F, no priča je uglavnom ista budući i tu nalazimo specifičnu izvedbu agregata, zakrenutog 180° oko svoje vertikalne osi.

 

To znači da je cilindar nagnut unatrag, ali i da je usis s prednje, a ispuh sa stražnje strane glave. Kao i dosad, u Yamahi takvu arhitekturu pravdaju željom za centralizacijom mase, u skladu s čime je i spremnik goriva smješten ispod sjedala.

 

U paketu s tim novim i pomalo revolucionarnim agregatom dolazi i poboljšano hlađenje pri velikim opterećenjima, ali i dorađeni mjenjač. I dvogredni aluminijski okvir je izveden od motokros modela, od istog motocikla je naslijeđena i zračno-uljna prednja vilica, s postavkama usklađenim sa zahtjevima hard-enduro vožnje, a isto vrijedi i za stražnji ovjes.

 

Tu je i veći prednji disk, kao i bogatija ploča s instrumentima i, dakako, novi dizajn plastičnih oplata, pri čemu cijeli taj paket teži 123 kg, što će reći da je novi WR 450 F punih 6 kg lakši od svog prethodnika. U donjoj galeriji pogledajte fotografije novog Yamahinog hard-enduro modela, koji će od kraja ove godine biti dostupan isključivo u „racing" plavoj boji.

 

fbmp ytmp imp