Novosti

Novitet: Arch KRGT-1

KRGT-1 Uvodna

Arch još ne znači ništa, ali Keanu Reeves zvuči poznato. KRGT-1 je prvi motocikl iz njegove male tvornice čudovišta.

 

Navodno Keanu Reeves nije samo holivudski glumac, nego i zaljubljenik u motocikle. U svojoj cestovnoj biografiji spominje i slavna imena kao što su GS 1100, GSX-R 750, KZ 900 ili Shovelhead, no skupivši koji dolar viška Reeves je odlučio ostvariti san i pokrenuti proizvodnju motocikala baš po svom ukusu. U tom mu se naumu pridružio i Gard Hollinger, samouki stvaratelj prerada, te su zajedno osnovali tvrtku Arch Motorcycles, a netom predstavljeni KRGT-1 je prvi model koji bi trebao ući u maloserijsku proizvodnju.

 

O dizajnu i koncepciji se uvijek može raspravljati, no recimo da je KRGT-1 negdje između power-customa i muscle-bikea. Agregat je u svakom slučaju pravi američki siledžija, riječ je S&S agregatu od 2.032 ccm, koji preko 6 stupnjeva prijenosa i lančanog završnog prijenosa stražnjoj gumi dimenzija 240/40-14 isporučuje zdrave 122 KS.

 

Okvir je kombinacija čelične cjevaste kralježnice i strukturalnih dijelova izrađenih od jednog komada aluminija, prednja vilica je marke Ohlins, a monoamortizer potpisuje Race Tech. Dakako, tehničkih perverzija ne nedostaje, pa su tako naplatci od karbona, dok se komad od 242 kg aluminija obrađuje 66 sati kako bi se dobio spremnik od dva dijela, svaki od njih težak 5,5 kg. Doista teško za povjeravati da bi netko mogao biti tako neracionalan, ali ako lažu oni, lažemo i mi.

 

Imajući sve to pretjerivanje u vidu, suha težina motocikla od 244 kg i ne djeluje tako strašno. No, isto ne vrijedi i za cijenu koja započinje s brojkom od 78.000 $. Dakako, pritom se očekuje da ćete željeti dodati još neku stvar po vlastitom (ne)ukusu i tako pomaknuti tu donju granicu.

KRGT-1-7

fbmp ytmp imp