Novosti

Novitet: SFM E-MadAss

Uvodna

Sjećate se mopeda Sachs MadAss? Ovo je njegova električna reinkarnacija, koja se nakon zujanja po gradu može i preklopiti.

 

Sachs MadAss je bio jedan od posljednjih mopeda na tržištu, a trag mu se počeo polako gubiti nakon što se dotad njemački proizvođač Sachs dao u ruke Kinezima. U međuvremenu je došlo do nekih trzavica, pa je ponovo otvorena centrala u Njemačkoj, ovaj put pod imenom SFM i s namjerom nastavka proizvodnje električnih bicikala, po kojima je marka Sachs bila poprilično poznata.

 

Nije trebalo čekati dugo da se u igru vrati i MadAss, doduše u potpuno novom izdanju pogonjenom elektromotorom snage 1,5 kW (2 KS). SFM E-MadAss bi trebao postići 45 km/h, što ga čini pravi mopedom, dok bi paket litij-ionskih baterija, navodno, mogao osigurati autonomiju od 50-ak kilometara. Težina je dovoljno skromnih 48 kg, a za lakše garažiranje moguće ga je preklopiti poput sklopivog bicikla. Najavljena cijena od 2.000 eura je za tu vrstu električnih prometala toliko povoljna da djeluje i nemalo sumnjivo.

 

fbmp ytmp imp