Novosti

Novitet: Harley-Davidson Softail Standard

MY20.5 Motorcycle Photography

Kao najnoviji i najmanje skup član obitelji, Softail Standard je praktično identičan Street Bobu, s više kroma i pokojim ukrasnim detaljem manje

Harley-Davidson ni preko zime ne prestaje izbacivati nove modele, što im je vjerojatno utoliko lakše što su ti novi modeli samo kozmetički drugačiji od onih već0 postojećih. Tako je i Softail Standard, kao načelno potpuno novi model u Softail paleti, zapravo samo u sitnicama drugačiji od dobro poznatog Street Boba.

Glavna razlika je u tome što su žbičani naplatci i ispušni sustav kromirani, a ne crni kao na Street Bobu. Osim toga, na prednjoj vilici nema gumenih zvončića, a sve ostalo je tu, uključujući mini-ape upravljač, elegantni spremnik goriva od 13,2 l, nisko sjedalo i Milwaukee-Eight 107 agregat. Ne čudi stoga da su im tehnički podaci u osminu inča isti, što znači da i Softail Standard ima 297 kg i 86 KS pri 5.020 o/min.

Ipak, pretpostavljamo da postoje i neke skrivene razlike, jer je već objavljeno da je u Njemačkoj Softail Standard značajnih 1.100 eura jeftini od Street Boba. Na temelju toga bi se dalo zaključiti da će u Hrvatskoj koštati možda malo više od 130.000 kn.

HyperFocal: 0 

fbmp ytmp imp