Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N139/Wildcat/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N139/Wildcat/Gallery

Novosti

Novitet: Arctic Cat Wildcat Trail 700i XT

 

slikaXX


Arctic Cat je predstavio sportski SxS koji je jednako širok i jedva nešto teži od radnog ATV-a


Sportska SxS vozila su relativno novi, ali brzo rastući segment, koji se od trenutka kad se pojavio vodi motom brže, jače, šire… Tako je prošle sezone Can-Am s modelom Maverick postigao nove vrhunce s 976 ccm i 101 KS, no ovdje nas prvenstveno zanima širina, koja se kod američkog trojca (Arctic Cat, Can-Am, Polaris) zaustavila tek na 1.626 mm (64 inča).

Što je vozilo šire to je i stabilnije, a kabina prostranija, pa je tako i veće zadovoljstvo jurnjave američkim off-road prostranstvima, no europski kupci imaju tu nezgodnu naviku da se „skrivaju“ po šumama. A kod tijesnog provlačenja između drveća broji se svaki centimetar u širinu, da ne ulazimo u to kako su uža vozila lakša, pa ih mogu pokretati i slabiji agregati, što nas onda dovodi i do niže cijene.

Problem je prvi adresirao Polaris modelom RZR 570, a sada se u igru uključio i Arctic Cat Wildcat Trail 700i XT. S deklariranih 1.270 mm i 449 kg, Wildcat Trail je samo 30 mm širi i 115 kg teži od radnog ATV-a koji pokreće isti agregat, ali važnije od toga je da je u dlaku jednako širok kao i Polaris RZR 570. To što je 9 kg teži trebala bi kompenzirati činjenica da jednocilindrični agregat od 700 ccm istiskuje više od 60 KS, dok za Polaris tvrde da je stao na njih 53.

Istovremeno, s osovinskim razmakom od 2.149 mm, Wildcat Trail 700i XT bi mogao biti prostraniji od RZR-a, a mora se priznati i da djeluje nešto atraktivnije. Kako to nalažu pravila klase, može se uključiti i pogon na prednje kotače, kao i blokada prednjeg diferencijala, ovjes je na oba kraja riješen dvostrukim ramenima i nudi solidnih 254 mm hoda, dok stražnji prtljažni prostor ima nosivost od 136 kg. Veliki nedostatak u odnosu na Polaris RZR 570 je u tome što (barem zasad) Wildcat Trail 700i XT nije homologiran za vožnju cestom.

{gallery}NOVOSTI/N139/Wildcat/Gallery{/gallery}


fbmp ytmp imp