Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N124/Yamaha-Xenter/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N124/Yamaha-Xenter/Gallery

Novosti

Ulaznica u svijet na visokoj nozi

Yamaha-XenterXX

Yamaha je za 2012. dodatno obogatila asortiman skutera modelom Xenter, koji nalikuje na dobro poznati X-City, ali bi trebao biti jednostavniji i pristupačniji od njega

Xenter 125 i neznatno snažniji Xenter 150 trebali bi biti najpristupačniji Yamahini skuteri u segmentu modela s velikim kotačima i tekućinom hlađenim agregatima. Dizajn je inspiriran modelom X-City 125, no s njim ga još više povezuje tekućinom hlađeni agregat.

U ovom je slučaju taj jednocilindraš malo prigušen, pa tako umjesto 14,6 KS pri 8.750 okr/min, Xenter 125 raspolaže s 12,6 KS pri 7.500, no istovremeno je sa deklariranih 142 kg za 25 kg lakši od modela X-City. Model Xenter 150, kojeg u Yamahi jednostavno nazivaju Xenter, koristi istu bazu agregata, ali je uz povećanje provrta zapremina narasla na 155 ccm iz kojih se istiskuje 15,8 KS pri 7.500 okr/min.

Xenter posjeduje kotače od 16 cola s relativno uskim gumama, integralne kočnice koje se sastoje od prednjeg diska i stražnjeg bubnja, LCD ploču s instrumentima, prostranu i ravnu platformu za noge, kao i veliki stražnji nosač za kofer. Oba modela će biti dostupna u bijeloj i crnoj boji, te dodatno u plavoj varijanti za Xenter 125 i sivoj varijanti za Xenter.

{gallery}NOVOSTI/N124/Yamaha-Xenter/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp